Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Cal fer inscripció i les places són limitades.
Informació recollida del tríptic divulgatiu.
Contacteu amb ADENC per més informació.

 

L'ADENC (Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura) organitza enguany un nou cicle de sortides de camp de temàtica botànica. Esta dirigit a totes aquelles persones que vulguin aprendre a reconèixer el nostre entorn proper a través de les plantes. Especialment, intentarà aprofundir el coneixement de diferents grups de plantes que podem trobar al nostre entorn proper, sovint sense que hi parem esment.

VEGETACIÓ URBANA : dissabte 31 de març, matinal, a càrrec de Francesc Balanzó, tècnic forestal i Marc Ferrer, tècnic especialista horticultor. Passejada per zones ajardinades de Sabadell i coneixement dels arbres i arbusts més utilitzats en les nostres ciutats.

LES PLANTES RUPÍCOLES DE SANT LLORENÇ DEL MUNT : dissabte 21 d'abril, matinal, a càrrec de Daniel Siscart, biòleg. Visita de les cingleres del sector de llevant del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac.

 

EL JARDÍ BOTÀNIC DE BLANES : dissabte, 5 de maig, matinal : a càrrec de Jordi Fàbregas, mestre jardiner. Passejada per les diferents col·leccions botàniques del jardí botànic Marimurtra i observació de les espècies més representatives de diversos ambients com el jardí subtropical, el jardí temperat i el jardí mediterrani amb espècies endèmiques protegides.

CAP DE SETMANA A LA SEU D'URGELL : dissabte 16 i diumenge 17 de juny, sortida de dos dies, a càrrec del Grup de Botànica d'Adenc. Anirem a la Vall de la Vansa i Tuixent, que té una bona varietat de plantes medicinals i una tradició important en la seva recol·lecció i ús. També visitarem una herboristeria a Osera on cultiven de forma ecològica herbes aromàtiques i medicinals i, si tenim temps, anirem al Museu de les Trementinaires de Tuixent.

VALL DE FRESER : dissabte, 30 de juny, tot el dia, a càrrec de Josep Vigo i Bonada, professor de la Universitat de Barcelona i co-autor, junt amb Oriol de Bolòs, de la Flora dels Països Catalans. Passajada per la serra de Sant Amanç, entre la Vall de Ribes i el Ripollès, que destaca per la presència d'ambients i de comunitats molt diverses: pastures sub-alpines, fagedes, boscos de pi negre, vegetació de tarteres i de cingleres calcàries.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
5 de maig de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat