Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Va ser l'any 1987 quan joves de les universitats de Barcelona, Varsòvia, Viena i Utrecht es van reunir amb la idea d’associar-se. En va sorgir l'EGEA, Associació d’Estudiants de Geografia i Joves Geògrafs d’Europa. Avui EGEA ha passat de les 4 entitats fundadores a 85 entitats de 28 països europeus. Es coordinen en 4 regions: Nord-Bàltic, Est, Oest i Euromed.

 

   

L’objectiu primordial d’EGEA és fomentar la mobilitat dels estudiants i joves geògrafs mitjançant els intercanvis entre les diferents entitats participants. Durant aquestes activitats l’entitat d’acollida ofereix excursions, seminaris, visites guiades on el territori i els seus actors.

EGEA València i EGEA Barcelona són els alter-ego europeus d’AGEVAL (Associació de Joves Geògrafs de la Universitat de València) i AJG (Associació de Joves Geògrafs de la Universitat Autònoma de Barcelona) respectivament. Tant AJG com AGEVAL en la seva vessant més internacional ha anat augmentant el seu grau d’implicació progressivament fins assumir l’organització del congrés de la regió Mediterrània d'EGEA de l'any 2007.

 

Durant els sis dies que durarà el congrés els participants es dividiran en grups per aprofundir en cinc temes diferents, però sempre amb el títol del congrés com a tema de fons. La dinàmica dels grups serà la de partir d’una problemàtica o situació regional o local, compartir i comparar-la amb d’altres a nivell europeu dels quals els participants convidats en són coneixedors.

Cada seminari estarà format per estudiants d’àmbits diferents i s’hi desenvoluparan tres tipus d’activitats: presentacions i xerrades, discussions en grups i visites amb treball de camp.

L’últim dia del congrés es reserva perquè cada grup faci una presentació de les conclusions del seu seminari. El tercer dia del congrés es farà una excursió comuna per a tots els participants i cada associació participant farà una presentació del seu país en relació amb el tema del congrés.

 

L’indret seleccionat per a aquesta trobada és la vila de Vilafranca (Alt Maestrat), ben a prop de Morella (els Ports) i de la frontera amb Catalunya i Aragó, en una àrea rural afectada pel despoblament però situada també a només 40 km del litoral de Tarragona i de Castelló, on milions de turistes gaudeixen de les seves vacances any rere any.

Ja comptem amb la participació segura de més de mig centenar de universitaris d'arreu d'Europa. El nostre mitjà de finançament es a partir del subvencions i patrocini. Els participants tan sols es paguen el viatge i la resta, organització, manutenció, allotjament, material, transport durant el congrés, etc., s’aconsegueix a partir d’institucions i empreses que volen col·laborar amb nosaltres. Tant Egea Europa com Egea Barcelona i Egea València no obtenen cap benefici d’aquest esdeveniment.

Text i imatges trets del document de presentació del congrés el qual us adjuntem per gentilesa dels organitzadors.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
5 de març de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat