Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

El Programa pilot Què és?
El Programa pilot està dirigit a impulsar la custòdia del territori en l'àmbit de la recuperació, gestió i conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics relacionats amb els entorns fluvials de Catalunya.
 
Qui l'impulsa?
El Programa pilot de custòdia del territori s'emmarca dins el conveni de col·laboració entre la xct i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per al 2006-07. Aquest té per objectiu impulsar la custòdia en els entorns fluvials de Catalunya així com el suport a les entitats de caràcter ambiental que fomenten la participació social.
 
On s'impulsa?
Es volen promoure acords de custòdia en els espais que emmarquen l'entorn de la conca fluvial tant el propi riu com els elements que el cohesionen: zones humides, estanys, aigües costaneres o aigües de transició que, es considerin espais d'alt valor en quant a patrimoni natural, paisatge, biodiversitat o raresa, donant cabuda també a espais inclosos en la legislació ambiental com a àrees protegides.
 
Què és vol aconseguir?
El Programa pilot planteja assolir en un primer horitzó dos o tres projectes pilot d'iniciatives de custòdia viables d'execució. La xct i l'ACA treballaran posteriorment amb les iniciatives seleccionades per assessorar i conduir a les entitats de custòdia cap a la consecució.
 
Quines iniciatives de custòdia del territori poden participar en el Programa pilot?
Fonamentalment, es requereix l'existència d'una organització pública o privada sense afany de lucre que activi la iniciativa com entitat de custòdia del territori i promotora de l'acord. També cal un propietari o una propietària amb interès en l'acord de custòdia.
 
Termini de presentació: 30 de març de 2007
Formulari de sol·licitud:
www.custodiaterritori.org/centre_recursos.php#altres

 

Què és la custòdia i la Xarxa de Custòdia del Territori?
 
Custòdia significa, simplement, tenir cura de la terra.
 
Així la custòdia del territori és una filosofia que intenta generar la responsabilitat dels propietaris i dels usuaris del territori en la conservació i el bon ús de la terra i els recursos naturals, culturals i paisatgístics.
 
Un acord de custòdia és un procediment voluntari entre un propietari i una entitat de custòdia per arribar a una forma acordada de gestionar un territori.
 
Una entitat de custòdia és qualsevol organització pública o privada, sense afany de lucre, que participa activament en la conservació del territori i dels seus valors mitjançant un acord de custòdia.
 
La Xarxa de Custòdia del Territori (xct) és una organització sense ànim de lucre, fruit de l'agrupació de vàries organitzacions i persones que veuen la necessitat d'impulsar el desenvolupament i l'ús de la custòdia del territori.
 
Xarxa de Custòdia del Territori: Amb el suport regular de: Departament de Medi Ambient i Habitatge Generalitat de Catalunya Fundació Territori i Paisatge - Caixa de Catalunya - Universitat de Vic - Organitzacions i persones membres de la xct.
 
Aquest programa pilot està finançat per l'Agència Catalana de l'Aigua.
 
Per més informació i contacte:
Xarxa de Custòdia del Territori
www.custodiaterritori.org/aigua.php
edelvalle@custodiaterritori.org (Elisabeth del Valle)

Text i imatge recollits al díptic de difusió

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de març de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat