Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

 
   

Els propers 23, 24 i 25 de març al recinte Flor de Maig (Cerdanyola del Vallès) la Federació Ecologistes de Catalunya (EdC) ha organitzat la 20a Trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans. Aquest cop les Trobades estan coordinades per Salvem el Vallès i l’ADENC. Aquesta serà la vintena vegada que s’organitzen les Trobades ecologistes, caldria destacar les dues últimes, la 18a a Figueres (organitzada per Salvem l’Empordà i IAEDEN), i la 19a a Tortosa (organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre i GEPEC).

Les contínues agressions que pateix el nostre territori degut a l’especulació, la manca de planificació per part de l’administració i la permissivitat envers l’incompliment de les normes ambientals, han fet que el nostre territori es trobi enmig d’una situació ambiental i social insostenible. D’aquest fet n’ha derivat la creació i revifament de moltes plataformes arreu dels Països Catalans en defensa del territori, així com també la insistència en la defensa del medi ambient per part d’entitats, algunes, amb més de 25 anys d’experiència.

La Trobada té com a objectiu ser un espai de formació i d’intercanvi d’experiències de funcionament, de problemàtiques i solucions principalment per impulsar línies de treballs conjuntes i poder continuar encarant i resolent els conflictes ambientals del nostre territori a través del diàleg i la noviolència.

 

El divendres al vespre i durant tot dissabte es faran xerrades i tallers. El dissabte a la nit hi haurà un concert a Cerdanyola ciutat. El diumenge es farà l’assemblea i el comiat. Els debats aniran a l’entorn de sis eixos: Mobilitat: eixos viaris i ferroviaris, Planificació territorial, Espais naturals a conservar, Gestió de residus, Polítiques energètiques i Agricultura sostenible. Es realitzaran tres tallers: Curs d’edició de material de difusió, Curs bàsic de Recursos Legals, Dret i Medi ambient i Taller de consum responsable. Alguns dels ponents seran: Josep Ma. Mallarach, Jaume Terrades, Pep Riera i Ramon Caralt entre d'altres.

Durant les Trobades es realitzarà una actualització de la Declaració de Figueres i de la de Tortosa.

Enguany, una important innovació serà la Mostra Jove de treballs d’estudi de ciències naturals i medi ambient, on joves de 16 a 20 anys podran exposar els seus estudis.

Hi són convidades totes les persones interessades.

Preu d'inscripció: 10 euros. Text i imatge recollits al WEB de l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura, lloc en el qual trobareu més informació.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
26 de febrer de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat