Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

<<< retrocedir  La sessió de tarda va començar amb la conferència titulada La literatura como ‘landmarks’. Elementos para una reflexión en torno a Pla, a càrrec d’Eliseu Carbonell, doctor en antropologia per la Universitat de Barcelona. Seguidament es va desenvolupar el tercer i últim bloc temàtic del Col·loqui; amb l’enunciat de Las dimensiones de lo local, va ser coordinat per Jacobo García Álvarez i va comprendre un total de sis comunicacions.

Completats els tres blocs de comunicacions programats, es va donar pas a la conferència de cloenda i a l’acte de clausura del simposi. La conferència va ser pronunciada per Xavier Pla, professor de la Universitat de Girona, i va portar el títol de El paisaje subjetivado de Josep Pla. Tot seguit es va procedir a la clausura del Col·loqui, amb les intervencions de Frederic Sunyer, president de la Fundació Josep Pla, i de Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, com també de Josefina Gómez i Joan Tort.

El mateix dia 4 de novembre, al vespre, l’autocar va tornar els congressistes a Barcelona. Es posava d’aquesta manera el punt final al desenvolupament del III Col·loqui d’Història del Pensament Geogràfic.

 

A manera de resum s’ha d’indicar que el nombre total d’inscrits al Col·loqui va ser de 50, i que s’hi van presentar 29 comunicacions (a més de les quatre conferències esmentades). De les 29 comunicacions, 24 procedien d’universitats de diferents indrets de l’Estat (9 de Catalunya, 8 de Madrid, 4 d’Andalusia, una del País Valencià, una altra del País Basc i una altra de Galícia), i 5 d’universitats d’altres països (Argentina, Portugal, Brasil, Alemanya i França).

Com a nota final, assenyalarem que la totalitat de les contribucions fetes al simposi ha estat ja recollida (en la seva versió escrita final) i en aquests moments s’està treballant en l’edició del llibre que les ha d’aplegar, i que es preveu que vegi la llum al llarg d’aquest any 2007.

 

El comitè organitzador del Col·loqui va estar integrat per Joan Tort, Valerià Paül, Gemma Molleví, Lucía González i Alexis Sancho.

 

[J. T. i V. P., Barcelona, 6 de febrer de 2007]

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de febrer de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat