Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

 

De les respostes facilitades per la professora Àngels Pascual a les qüestions plantejades per Anna Aguilar (Presència, 2 de febrer de 2007) se'n podrien escollir una bona colla per a destacar. L'entrevistadora va fer enquadrar, encertadament, la que hem reproduït en aquesta plana. Ho podreu comprovar, a l'entrevista completa . Ens plau fer-ne difusió.

 

 

Sociòloga, geògrafa... tot és u

“En els camps acadèmics no sempre s’està on es vol estar, sinó on pots estar. El pas de ciències a lletres el vaig fer obligada per unes circumstàncies imperatives que no vaig poder evitar”, explica la demògrafa Àngels Pascual de Sans. Tot i que les ciències socials sempre li havien agradat, l’atzar també va tenir alguna cosa a veure en la seva dedicació professional actual. “Quan vaig tornar de fora va resultar que la sociologia aquí estava prohibida i, com que no m’hi podia doctorar, ho vaig fer en econòmiques”. Al final, per repartiment dels plans d’estudis, va passar a geografia. “Tant és que em diguin geògrafa com sociòloga. Considero que als estudis hi ha

 

 

 

 

especialitzacions, però tot forma part d’una mateixa cosa”, - diu. Pascual de Sans ha fet estades d’estudi i recerca a la Université de Paris, a la Sorbona (França), a la Johns Hopkins University (Baltimore, EUA) i a la Università degli Studi di Firenze (Florència, Itàlia). El 1970 va iniciar una llarga llista de publicacions amb El retorn dels emigrants i dos anys després s’incorporava a la docència universitària. Membre de la Societat Catalana de Geografia i d’altres associacions professionals nacionals i internacionals, per la seva sobrietat ningú no diria que el 2004 li van concedir la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic.

 

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de febrer de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat