Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

 

 

 

 

Dilluns, 29 de gener
 
16:00   Inauguració del curs.
16:30   Dr. Diego López, de la Universitat Jaume I: Territori i turisme: cap a models d'estratègies turístiques integrades.
18:30   Dr. Joan Carles Llurdés, de la Universitat Autònoma de Barcelona: Gestió sostenible dels recursos turístics culturals en un context local (I).

Dimarts, 30 de gener
 
9:30   Dr. Joan Carles Llurdés: Gestió sostenible dels recursos turístics culturals en un contex local (II).
12:00   Visita als principals recursos turístics de la ciutat de Morella.
16:00   Dr. José Antonio Donaire, de la Universitat de Girona: La diversitat del paisatge i del territori com a argument. El paper dels factors culturals i naturals (I).
18:30   Dr. José Antonio Donaire: La diversitat del paisatge i del territori com a argument. El paper dels factors culturals i naturals (II).

Dimecres, 31 de gener
 
9:30   Dr. Salvador Anton, de la Universitat Rovira i Virgili: La reestructuració de les destinacions tradicionals del litoral.
12:00   Dr. Salvador Anton: L'auge del turisme temàtic.
16:00   Visita als principals recursos turístics dels Ports.

Dijous, 1 de febrer
 
9:30   Dr. Macià Blàzquez, de la Universitat de les Illes Balears: Anàlisis i gestió socioambiental del turisme. De l'entorn global als espais naturals. Del sistema-món a les Illes Balears (I).
12:00   Dr. Macià Blàzquez: Anàlisis i gestió socioambiental del turisme. De l'entorn global als espais naturals. Del sistema-món a les Illes Balears (II).
16:00   Dr. Emili Obiol, de la Universitat de València: Fonaments i criteris per a la planificació dels espais turístics.

Divendres, 2 de febrer
 
9:30   Dr. Francisco López, de la Universitat de Barcelona: El turisme en el desenvolupament local i regional.
12:00   Dr. Fernando Vera, de la Universitat d'Alacant: Noves estratègies de desenvolupament turístic: les polítiques publiques.

 

Objectius del curs

Els canvis de motivacions i hàbits en el comportament de la demanda turística sorgida en el marc de la globalització han incidit de manera important en la transformació i la reorganització del territori. Al respecte cal fer una anàlisi escalar d'aquests processos en l'àmbit de la Mediterrània, contemplant tant les afeccions territorials i ambientals i la seua gestió, com el desenvolupament dels diferents productes turístics en aquests espais.

 

Participació i avaluació

Aquest curs interuniversitari estò adreçat als estudiants de programes de doctorat de les universitats de l'Institut Joan Lluís Vives, especialment als interessats per l'àrea de turisme, i a tota altra persona interessada a completar la seua formació en aquesta matèria.
Els estudiants que us matriculeu podeu sol·licitar el reconeixement del curs com a 3 crèdits aliens (afins) del programa de doctorat que realitzeu. L'avaluació del curs la realitzarà el coordinador acadèmic mitjançant una prova escrita i la resolució d'un cas pràctic. El termini de presentació serà el 30 d'abril, i el de qualificació, el 30 de maig.

 

Institut Joan Lluís Vives

L'Institut Joan Lluís Vives (IJLV) és la xarxa d'universitats de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra. La seua finalitat és potenciar les relacions entre aquestes universitats a fi de coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals, així com potenciar la utilització de la llengua pròpia.
Amb aquest objectiu es va decidir oferir als estudiants de doctorat de les universitats del IJLV cursos interuniversitaris en l'àmbit docent i discent, de qualitat, i concentrats en el temps i l'espai a fi de facilitar-ne la participació.
Enguany s'organitzen tres cursos emmarcats en les disciplines següents: història medieval, metodologia de la investigació en lingüística i turisme.

 

Informació recollida del tríptic informatiu.
Teniu els detalls (inscripció, terminis, preus, allotjament, etc.) al web de l'Institut Joan Lluís Vives

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
12 de juliol de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat