Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

Ryszard Kapuscinski (2004): Viatges amb Heròdot. Barcelona: Anagrama - Empúries, 2006; traducció d'Anna Rubió i Jerzy Slawomirski; 253 pp. ISBN 84-9787-168-5.
 

Durant la dècada dels anys cinquanta, mentre recorre la Polònia més profunda, un Kapuscinski aprenent de reporter viu obsessionat amb la idea de creuar la frontera. Fracassa en la seva aspiració de viatjar a Txecoslovàquia però, a canvi, la redacció del diari pel qual treballa l'envia a l'Índia. El flamant corresponsal, aleshores un jove de províncies, marxa amb un llibre sota el braç, la Història, d'Heròdot, que li ha regalat la seva cap. Aquest llibre, company de viatge inseparable, resultarà decisiu per a la formació professional i personal del futur autor d'obres tan importants com Eben, Un dia més de vida o Lapidarium.

Escrit des de la perspectiva de mitjan de segle, Viatges amb Heròdot és una obra de difícil classificació, ja que barreja el reportatge amb l'estudi etnogràfic i antropològic, mentre configura un recorregut pel temps i la història. Sorprenent i imprevisible, potser el més original dels seus textos, Viatges amb Heròdot és un híbrid de reflexions sobre els mecanismes de poder, els sistemes polítics i l'organització social, allò material i tangible davant d'allò espiritual i màgic, el crim i el càstig, i un seguit de magnífiques històries de no-ficció; i és, sobretot, un homenatge a l'Heròdot protoreporter i a la qualitat de la seva prosa. [Notícia editorial]

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
23 de setembre de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat