Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

El Moianès ha estat qüestionat a vegades com a ens territorial homogeni a nivell històric, polític o demogràfic. En cap cas, però, no ho ha estat com a comarca natural. La situació del seu altiplà, elevada sobre el pla de Bages, la plana de Vic i el Vallès, li ha atorgat unes característiques físiques, climàtiques i ambientals que la converteixen en un territori prou diferenciat de les terres que l’envolten.

 

El medi natural del Moianès: cinc mirades

L’Associació Cultural Modilianum, centre d’estudis del Moianès, ha tractat fins ara el Moianès des de diversos punts de vista, amb especial atenció als aspectes històrics i patrimonials.

Aquest any, les activitats de la tardor es dedicaran al medi natural moianesenc: mineralogia, botànica, etnobotànica, fauna i medi ambient. Seran cinc visions sobre cinc aspectes diferents de la realitat comarcal.

Les activitats consistiran en cinc conferències a celebrar a quatre pobles del Moianès i tres sortides guiades per a conèixer diversos espais naturals de la comarca.

Totes les activitats tindran lloc durant el mes d’octubre del 2006 en dates encara per concretar.

El text de les conferències serà publicat en un número monogràfic de Modilianum: revista d’estudis del Moianès.

Text i imatge recollits al WEB de l'Associació.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
17 d'agost de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat