Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

L'Associació Vies Verdes del Vallès és una entitat que treballa a Catalunya per la preservació i l'impuls en la gestió dels paisatges agroforestals de la plana vallesana.

Aquests paisatges són el llegat històric de la nostra societat i, a la vegada, són espais que actuen com a connectors ecològics i paisatgístics que uneixen persones.

L'Associació Vies Verdes del Vallès té com a finalitat mediar entre els diferents conflictes territorials i ambientals que puguin sorgir en el reconeixement i en les propostes de gestió dels territoris de les vies verdes del Vallès.

En aquest sentit, és una entitat que treballa per afavorir el diàleg entre els agents territorials i socials amb l'horitzó, clar i nítid, d'aconseguir un Vallès on la xarxa urbana, la xarxa d’infraestructures i la xarxa d'espais agroforestals i fluvials s'integrin i esdevinguin els veritables elements vertebradors del territori.

 

L'estil i els principis que donen sentit a l'Associació es concreten en:
•  cercar el diàleg i el consens entre els diferents agents que actuen en el territori.
•  col·laborar amb les administracions, les empreses, les institucions econòmiques, les universitats i la societat civil per promoure la conservació i la gestió de les vies verdes del Vallès per tal que esdevinguin autèntics paisatges vius i de qualitat.
•  impulsar i promoure el reconeixement de les vies verdes del Vallès, enteses com a espais de connectivitat ecològica i paisatgística que uneixen persones; parcs urbans i territorials; indrets històrics i d'alt valor paisatgístic; elements del patrimoni natural, cultural, arquitectònic, i arqueològic; activitat econòmica sostenible i que conformen el conjunt d'espais agroforestals i fluvials que integren la xarxa d'espais oberts a les comarques del Vallès Occidental i del Vallès oriental.
•  promoure la conscienciació, formació i educació de la societat civil en els valors socioambientals, i en la percepció de la valoració dels seus paisatges immediats.

 

•  fomentar els desenvolupament de productes divulgatius de les Vies Verdes del Vallès mitjançant butlletins, revistes, llibres, estudis, projectes, informes i qualsevol altre tipus de publicacions.
•  organitzar o participar en jornades, tertúlies, exposicions, actes culturals, seminaris, congressos, actes universitaris i esdeveniments que permetin divulgar i fomentar les interrelacions entre ciència i art, entre natura i cultura aplicades al territori i al paisatge del Vallès.
•  incentivar la comunicació, el diàleg i la mediació entre els diferents agents socials que actuen en l'ordenació territorial, en la planificació urbanística, en la custòdia del territori i en la intervenció i gestió del paisatge de les Vies Verdes del Vallès.
•  afavorir el reconeixement, la divulgació, i el desenvolupament de les Vies Verdes del Vallès i en concret els seus valors ambientals, paisatgístics, culturals, econòmics, educatius i socials.

Imatges i textos recollits en el triptic divulgatiu.
Més informació a www.viesverdesvalles.org

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
14 de juny de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat