Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
   

28 d'abril / Falset - Fira del vi
Paisatges culturals vitícoles i Patrimoni Mundial / Joan Reguant
Teatre l'Artesana / 12:40 h

5 de maig / La Bisbal de Falset
Patrimoni natural i paisatge: recursos de desenvolupament rural / Rafel López-Monné
Ateneu Bisbalenc / 20:00 h

12 de maig / Cornudella
Paisatge rural i urbanalització: reptes i riscos / Francesc M. Muñoz
A l'Ajuntament / 20:00 h

19 de maig / Gratallops
Les actuacions agrícoles i la transformació del paisatge / Raimon Roda
Sala Polivalent / 20:00 h

26 de maig / Falset
Taula rodona i cloenda / amb la participació dels ponents i de Joan Ganyet (Direcció General de Paisatge) i Pere Sala (Observatori del Paisatge) moderats per Sergi Saladié.
Teatre l'Artesana / 11:00 h

Informació recollida en el tríptic anunciador. Més informació a Plataforma per la defensa del medi natural del Priorat

 

El 8 de juny de 2005 es va aprovar la Llei de protecció, gestió i ordenació del paisatge, una llei pionera que entre els seus objectius té l'elaboració dels Catàlegs de Paisatge per a cada una de les 7 regions de Catalunya. Actualment, sota la coordinació i supervisió de l'Observatori del Paisatge, des de la Unitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i el Laboratori d'anàlisi i Gestió del Paisatge de la Universitat de Girona s'està elaborant el Catàleg de Paisatge del Camp de Tarragona.

La llei també preveu la realització de Cartes de Paisatge com a instruments de concertació d'estratègies entre els diferents agents per a acomplir actuacions de protecció, gestió i ordenació del paisatge que tinguin per objectiu mantenir-ne els valors. La comarca del Priorat ha aprovat, en data 1 de febrer del 2006, el document tècnic de diagnosi de la Carta de Paisatge.

La diversitat de paisatges és una de les característiques més notables de la comarca del Priorat i un element constitutiu del seu patrimoni. Amb l'objectiu de poder desenvolupar polítiques orientades a la conservació i la millora dels paisatges, tant d'aquells que presenten un interès extraordinari per la seva singularitat com d'aquells paisatges ordinaris que constitueixen els escenaris de vida de la població, s'ha cregut convenient l'organització d'aquestes jornades per tal de debatre entre tots quins paisatges, i quin futur, es vol per a la comarca.

Les polítiques en matèria de paisatge resultants s'han d'inscriure en el marc definit pel Conveni europeu del paisatge i la pròpia llei de paisatge de Catalunya, i han de partir de la consideració del paisatge com un element que contribueix a la qualitat de vida de les persones i que presenta un potencial dinamitzador de les economies locals.

Aquestes jornades volen ser també una aportació al debat necessari en el procés que des de diversos sectors de la comarca es vol iniciar per sol·licitar a la UNESCO el reconeixement el nostre patrimoni paisatgístic com a patrimoni cultural de la humanitat.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 d'abril de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat