Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

Han passat cinc anys des que els governs del planeta van signar la Declaració del Mil·lenni. Aquesta declaració proposa una visió nova i atrevida per reduir la desigualtat i la pobresa mundials i es recolza sobre un conjunt de fites -els objectius de desenvolupament del mil·lenni (ODM)- per promoure el desenvolupament humà. El termini per assolir els ODM és l'any 2015. Però ara que comença el compte enrere de deu anys fins al 2015, la majoria de països no estan en camí d'aconseguir la majoria de fites. El món es dirigeix cap a un fracàs anunciat del desenvolupament humà, un fracàs que es podria evitar si es millorés la cooperació internacional.

L'Informe sobre el desenvolupament humà d'aquest any fa un balanç del desenvolupament humà i també del progrés cap als ODM. A part de les estadístiques, l'informe posa de manifest els costos humans que representen les fites no aconseguides i les promeses trencades. La desigualtat extrema entre els països i dins d'ells s'identifica com una de les barreres principals per al desenvolupament humà i com un gran fre al progrés cap als ODM.

Per tal de fer realitat la promesa de la Declaració del Mil·lenni fan falta nous enfocaments de la cooperació internacional. Fa falta una actuació pràctica per fer dels pròxims deu anys una "dècada del desenvolupament". L'Informe sobre el desenvolupament humà 2005 se centra en l'ajuda, el comerç i la seguretat, tres dels pilars de la cooperació internacional, per exposar una anàlisi valenta dels problemes i aportar solucions. Segons l'informe, els paisas rics, a part de pronunciar paraules d'ànim, han de fer encaixar les seves polítiques amb els compromisos de la Declaració del Mil·lenni.

Text recollit de la notícia editorial.

 

Watkins, Kevin (dir.) : Informe sobre el desenvolupament humà 2005. Barcelona: Angle editorial; ANUE Catalunya; Càtedra UNESCO - UPC; Centre UNESCO de Catalunya; Creu Roja a Catalunya, 2005; 401 pp. ISBN 84-96521-01-X.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
18 de gener de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat