Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 
 

Després de tres edicions, amb Refent paisatges (1999), Jardins insurgents (2001) i Només amb natura (2003), es convoca la IV Biennal Europea de Paisatge, la qual tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 de març de 2006 a Barcelona organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) en la seva Demarcació de Barcelona, el Màster en Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de Catalunya i l'Associació d'Amics de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Biennal Europea de Paisatge, ja des de la seva primera edició, ha expressat la voluntat d'aprofundir i debatre la intervenció al paisatge, tant des de l'arquitectura del paisatge com des d'altres camps que estan vinculats amb el seu estudi i construcció.En la propera edició, però, es proposa una estructura més complexa, amb l'objectiu de madurar i diversificar els continguts que es tractaran durant la biennal: aquest es formalitzarà en tres dies, durant els quals hi haurà conferències, presentacions, taules rodones i exposicions. La idea de programa és la següent:

23 de març : PREMI EUROPEU DE PAISATGE ROSA BARBA


Jornada de presentació de les obres finalistes de la mà dels seus autors. Jurat internacional: Paolo Bürgi, president del jurat i arquitecte; Teresa Andresen, paisatgista i presidenta de la European Foundation of Landscape Architecture; Joan Roig, arquitecte i vocal de l'Àrea de Cultura, Formació i Publicacions de la demarcació de Barcelona del COAC; Sara Bartumeus, arquitecta i membre del comitè organitzador i de seguiment; Ramon Picó, arquitecte; Harry Harsema, paisatgista; i Marc Claramunt, paisatgista i coeditor de Pages Paysages.

 

24 març: PAISATGE / UN PRODUCTE – UNA PRODUCCIÓ


Jornada comissariada per Catherine Mosbach. El paisatge com a producte posa l'èmfasi en un resultat que respon a un programa de sol.licituds : funcions, contexts… resultats que podrien reduir-se a omplir una manca o un simple descuit. El paisatge (el projecte) seria llavors "estable, definit, predefinit i actual", pensat per acompanyar una societat en un moment donat i instruir els seus lloc de vida.

El paisatge com a producció introdueix les nocions de durada diferencial i d'actors, de participació i desenvolupament, d'interfase i d'atzar. Aquests aspectes qüestionen els conceptes de finalitat, moviment , evolució i memòria viva o en stock. Parlen del rol d'una activitat reflexiva i de l'anàlisi causal. Es en aquesta tensió existent entre ambdós pols, que la comissària Catehrine Mosbach emarca la jornada i els seus ponents faran les seves contribucions, conferències que es presentaran en forma de "camps de preguntes" des de diferents mirades sobre la professió: de l'arquitectura a l'art, de la teoria a la tècnica, de la crítica al paisatge.

25 març : TERRITORI CONVIDAT : FÜRST-PUCKLER-LAND


IBA Fürst-Puckler-Land: new landscapes design Internationale Bauausstellung. Presentació de Rolf Kuhn (director IBA-SEE) i altres tècnics del projecte. Taula rodona, debat col·lectiu i clausura del simposi.

Text i gràfic recollits al lloc www.coac.net/landscape

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
18 de gener de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat