L'Anuari Territorial de Catalunya T 2004 va ser presentat el proppassat dia primer de desembre a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans. Ara, ens plau reproduir l'oferiment que Margarida Castañer, presidenta de l'entitat promotora, en fa a la pàgina 7.
|
|
Presentació
La Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) publica per segon any consecutiu l'Anuari Territorial de Catalunya. Amb l'Anuari Territorial l'SCOT vol continuar desenvolupant algunes de les seves principals línies de treball, com ara promoure la recerca sobre l'ordenació i l'estructura territorial de Catalunya i fomentar els debats de contingut territorial entre els experts i també entre el conjunt de la societat.
L'Anuari té per objectiu oferir una eina de consulta que permeti aprofundir en el coneixement de les transformacions, dels projectes i dels conflictes territorials que han tingut lloc a Catalunya al llarg de l'any. Esperem, per tant, que sigui interessant per als tècnics, per als professionals i per a les persones que prenen decisions en l'àmbit de les polítiques territorials, però també per a tots aquells que vulguin conèixer les transformacions que s'estan produint en el territori català. Aquest segon Anuari, a banda de significar una consolidació del projecte, suposa un salt qualitatiu i quantitatiu. Quantitatiu perquè el nombre de temes tractats s'ha ampliat considerablement i qualitatiu perquè ha crescut el nombre de professionals que hi han treballat i a més se n'ha millorat l'edició.
Després de dos anys de treball creiem que podem confirmar allò que en el moment de posar en marxa el projecte era només una intuïció: que les polítiques, les transformacions, els projectes i els conflictes territorials han esdevingut protagonistes del debat ciutadà.
|
|
La realització i l'edició de l'Anuari ha estat possible gràcies a la dedicació d'un conjunt de professionals, els redactors dels diferents apartats, i sobretot gràcies a la dedicació del seu director Alexandre Tarroja i del seu equip de col·laboradors, molt especialment de Maria Herrero i de Xavier Boneta que han fet una llarga tasca de coordinació, assessorament i revisió.
Cal agrair la col·laboració de totes les persones que han participat en la redacció dels articles dels 'Diàlegs' i, també, agrair molt especialment a la Diputació de Barcelona i al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per haver cregut en el projecte i per haver contribuït a fer-lo possible.
Margarida Castañer, Presidenta de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, Institut d'Estudis Catalans / Agost de 2005
| |
|