Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

Worldwatch Institute : L’estat del món 2005 : redefinir la seguretat mundial.
Barcelona: Centre UNESCO de Catalunya - Angle Editorial, 2005; pròleg de Mikhail Gorbatxov; 307 pp. ISBN 84-96103-84-6.

 

La seguretat és un dels principals punts de l'agenda internacional. Els actes de terror i les perilloses reaccions que generen, neixen d'un niu teixit amb pobresa, desigualtat, delinqüència, proliferació d'armes, moviments massius de població, desastres naturals, desintegració d'ecosistemes, malalties noves o que reapareixen i la lluita per la terra i els recursos. Per construir la seguretat mundial, tots els països han de prendre aquests "problemes sense passaport" com a riscos i vulnerabilitats compartits.

Les polítiques governamentals que busquen la seguretat principalment a través de mitjans militars però no són capaces de plantejar-se les amenaces subjacents, segurament desencadenaran una espiral de violència i d'inestabilitat. Les polítiques derivades d'una nova comprensió de la seguretat mundial poden evitar aquests perills i promoure alternatives constructives. Els autors de L'estat del món 2005 proposen que els fonaments de la pau i de l'estabilitat estiguin en un distanciament de la dependència del petroli, en el conreu de la seguretat alimentària, en el tractament dels conflictes de l'aigua, en la contenció de les malaties infeccioses, en l'avenç cap al desarmament i en la cooperació per damunt de les fronteres per assolir un món sostenible.

Text recollit de la notícia editorial.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
12 de desembre de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat