Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

Ibn Battuta ha estat qualificat com "el més gran viatger de tots els temps". Nascut a Tànger l'any 703 de l'Hègira (1304), va iniciar els seus viatges l'any 1325 i durant més de trenta anys no va parar de voltar pel món, des del seu Marroc natal fins als extrems de la Xina i als límits de l'Àfrica negra coneguda a l'època. El periple que ens descriu en la seva extensa crònica és impressionant, i l'ha convertit en el prototipus de rodamón (jawwala) i en un dels mestres del relat de viatges (rihla). Els investigadors occidentals que han estudiat i traduït la seva obra a partir del segle XIX l'han anomenat també "el viatger de l'islam" -per inevitable comparança amb un altre gran viatger medieval- "el Marco Polo àrab", per bé que el nostre escriptor -seixanta anys després del venecià- va fer molt més quilòmetres, va arribar molt mes lluny i va descriure els seus itineraris amb molta més profusió de detalls, anècdotes i comentaris.

Amb la lectura de l'obra d'Ibn Battuta, el lector travessarà deserts, oceans, selves, altes muntanyes i visitarà ciutats meravelloses com el Caire, la Meca, Damasc, Delhi, Pequín, Constantinoble i Tombuctú. El to distès i fins i tot divertit, així com l'estil clar i entenedor, fan de la crònica d'Ibn Battuta un monument a la més bella tradició de la literatura de viatges i la narrativa d'aventures. [Notícia editorial]

 

Ibn Battuta : Els viatges. Barcelona: Proa, 2005; 955 pp. Traducció de Margarida Castells i Manuel Forcano. ISBN 84-8437-779-2.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de setembre de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat