Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Cantonigròs acollirà els propers 8 i 9 d’octubre la 4a. edició de la Fira del Llibre de Muntanya. Els llibres i tots aquells temes relacionats amb la muntanya en són els protagonistes. És per això que es condiciona un espai on les diferents editorials i llibreries exposen les seves novetats i productes, i al mateix temps es programen una sèrie de xerrades on es tracten qüestions centrades en la muntanya. En aquesta edició tractarem sobre l’home i la muntanya. Parlarem de la influència de l’home, com viu, pensa i treballa i què ha de fer l’home per tal de que la muntanya sigui útil per a ell amb els mínim canvis possibles i amb el màxim respecte pel medi.

 

 

Dissabte, 8 d'octubre

11:30 Inauguració oficial de la Fira a càrrec del Conseller de Medi Ambient i Habitatge Hble. Sr. Salvador Milà i Solsona.
Finalitzarà l’acte el President d’Honor de la Fira Dr. Martí Boada i Juncà Doctor en geografia, biòleg, professor de ciències ambientals de la UAB, amb una conferència sobre el tema Muntanyisme i conservació de les muntanyes.

13:00 Conferència: L’home i la fiambrera per Llorenç Torrado, periodista.

17:00 Conferència: Ocells del Collsacabra amb Joan Culí Ribas, naturalista; Carles Martorell Gendre, naturalista; Guillem Mas Cornet, biòleg. Presentació dels resultats de la recerca per a conformar l’Atlas dels ocells nidificants de Catalunya. Organitza la Universitat de Vic.

18:00 Taula rodona: PEIN i Collsacabra amb Carme Casas Arcarons, Doctora en Ciències Biològiques i Professora de Ciències Ambientals de la Universitat de Vic; Sebastià Riera Cusí, Llicenciat en Ciències Biològiques i Professor de Ciències Ambientals de la Universitat de Vic; Jaume Orra Muntada, president del Consorci Espai Natural Guilleries - Collsacabra. Organitza la Universitat de Vic.

20:30 Pel·lícula: Hotel Via Bemol Salt de Sallent d’Abel Arderiu i audiovisual sobre temes de muntanya.

 

Diumenge, 9 d'octubre

11:00 Roda temàtica amb Oriol Beltran Costa, professor titular d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona: La muntanya en l’obra dels folkloristes de Ripoll; Jordi Abella Pons i Ignasi Ros Fontana, director i tècnic de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu: L’etnografia del Pirineu a partir de Ramon Violant i Simorra; Salvador Palomar, etnòleg, membre fundador de CARRUTXA: Montsant, patrimoni cultural d’un espai natural. Moderador: Francesc Prats Armengol, Director de Garsineu Edicions.

16:30 Roda temàtica amb Jordi Sargatal Vicens, director de la Fundació Territori i Paisatge de la Fundació de la Caixa de Catalunya: Conservació de les muntanyes; Jordi Soler Insa, director del Parc Natural de Montseny: El Turó de l’Home; Salvador Grau Tort, Cap del Servei de Planificació i Gestió de l’entorn Natural de la Generalitat de Catalunya: Àrees protegides de muntanya; i Jordi Quera Garcia, Mountain Wilderness de Catalunya. Moderador: Jaume Font i Garolera, professor titular de geografia de la Universitat de Barcelona.

18:30 Acte de cloenda de la fira amb Lurdes Planes Sant-romà, llicenciada en geografia: El paisatge del Collsacabra a través dels nostres poetes i escriptors. Clausurarà l’acte el Sr. Joan Ganyet, director general d’Arquitectura i Paisatge del Departament de Política Territorial i obres públiques de la Generalitat de Catalunya.

Informació recollida i extractada del triptic anunciador. Més detalls al web de la Fira. Reviseu la convocatòria de la 3a edició.

 

 


    Instal·lacions i exhibicions singulars:

  • Exposició fotogràfica d’Orquídies del Cabrerès i Collsacabra (Albert Espunya - A.V. Cantonigròs)
  • Exposició de l’Ecomuseu de les Valls Àneu
  • Mostra de postals d’expedicions d’alpinisme (Fundació Caixa de Sabadell)
  • Exposició Els Pirineus i la fotografia, homenatge a Juli Solé Santaló” (CEC)
  • Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, 50 anys d’història.
  • La Custòdia del Territori (Xarxa Custodia del territori)

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
9 de setembre de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat