Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

L’Institut Ramon Muntaner ha convocat, amb motiu de la I Jornada de Cultura i Recerca Local dels Centres d’Estudis de Parla Catalana uns premis amb el mateix nom de la jornada, RECERCAT, amb l’objectiu de reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats en el conjunt de territoris de parla catalana. I com aquestes entitats funcionen gràcies a persones, que en la majoria de casos s’hi dediquen amb entusiasme de manera voluntària, hem cregut necessari crear un premi de reconeixement a persones vinculades al món dels centres d’estudis. Els encarregats de fer les nominacions per aquests premis són els propis centres participats en la jornada. La publicació i lliurament dels primers premis s'efectuaren en el decurs de la I Jornada, celebrada a Esparreguera el mes de maig d'enguany.

 

 
 

I Premi RECERCAT a entitats:
Associació Cultural del Matarranya

Des de la seva fundació a Calaceit el 1989, l’Associació Cultural del Matarranya manté un compromís de militància activa amb la cultura i la llengua catalana, a una comarca on les circumstàncies són malauradament adverses. Aquest compromís es materialitza amb nombroses activitats que tenen com a objectiu la recerca i la recuperació de la llengua, de la literatura, de la memòria oral, la toponímia, etc., Algunes de les activitats més destacades són: l’edició de diferents col·leccions de monografies i de la revista Sorolla’t; exposicions; la creació d’un arxiu fotogràfic de la comarca del Matarranya; campanyes en defensa de la llengua i la cultura catalanes a l’Aragó, etc.

Informació recollida al web de l'Institut Ramon Muntaner. La II Jornada de Cultura i Recerca Local dels Centres d’Estudis de Parla Catalana (2006) se celebrarà a Amposta.

 

I Premi RECERCAT a persones vinculades als centres d'estudis de parla catalana: Ramon Amigó i Anglès

De formació autodidacta, va exercir de mestre de català durant la postguerra. Els seus esforços s’han centrat sobretot en l’estudi de la toponímia, en especial dels pobles de la Catalunya Nova, i ha impartit seminaris sobre l’estudi i la metodologia d’aquesta disciplina. Ha estat vinculat des de sempre al món dels centres d’estudi: va ser un dels fundadors de la Societat d’Onomàstica i ha presidit el Centre de Lectura de Reus, l’Associació d’Estudis Reusencs i l’Associació Excursionista de Reus. Pel conjunt de la seva trajectòria ha rebut, entre altres guardons, la Medalla d’Or de la ciutat de Reus (1994) i la Creu de Sant Jordi (1997).

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
9 de setembre de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat