Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

El Congrés del Món Rural de Catalunya va ser inaugurat solemnement al Monestir de Poblet el proppassat mes de febrer. D’aleshores ençà, són nombrosos els grups de treball, d’entre la cinquantena dels constituïts, que han presentat les seves propostes per encarrilar els debats públics en les quinze assemblees temàtiques que tindran lloc a diverses localitats del Principat a partir del mes de setembre vinent fins el març de 2006. El Congrés pròpiament dit se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de maig de 2006 al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. Seria molt arriscat sintetitzar tots els topants del Congrés en aquesta plana. Els podeu obtenir a la pàgina web del Congrés: www.congresmonrural.com. Aquí, només val la pena recordar les ‘qüestions més freqüents’ plantejades a la organització i que aquesta mateixa ha aclarit:

 

 

Quins temes tracta el congrés del món rural?

Partim de 5 Àmbits de reflexió DIÀLEG MÓN RURAL/MÓN URBÀ – COMPETITIVITAT – SOSTENIBILITAT – VERTEBRACIÓ DEL TERRITORI – REPTE INSTITUCIONAL. Els cinc Àmbits de reflexió estan dividits en tres temes/Ponència diferents que es corresponen i culminen a les 15 Assemblees. Les Ponències també s’han subdividit, en els Grups de Treball per a poder realitzar una tasca més profunda. El resultat són doncs unes cinquanta temàtiques amb guió que es treballaran en els grups de treball.

Qui hi participa ?

El Congrés ( inici: Poblet-Febrer 05 - clausura: Palau de Congressos de Catalunya-Maig 06) es divideix en dues línies d’actuació:

Els Grups de Treball són debats reduïts d’entre 15 i 25 persones. Hi assisteixen els Coordinadors de l’Àmbit corresponent (funcionaris del govern de la Generalitat de Catalunya i coneixedors del tema a tractar), l’equip tècnic del Congrés i els responsables tècnics de les entitats convocades.

Assemblees Territorials. Se’n preveuen 15, tres per cada Àmbit de reflexió. S’iniciaran amb la Ponència i hi participaran el Ponent, el President i el Secretari. A més s’hi compta les persones que han format els Grups de Treball, i altres persones interessades ja que les Assemblees estaran obertes a tothom.

Quines són les entitats convocades?

Des del Congrés s’ha fet difusió a les diferents entitats/capçaleres, i aquestes s’han encarregat d’informar els diferents col•lectius, grups o persones relacionades; (per exemple en el cas de les Universitats, el Congrés s’ha adreçat als rectors, i aquests han fet la tasca de difusió dins els centres corresponents).

 

 

Quin és l’objectiu dels Grups de Treball? I de les Assembles?

Discutir i debatre sobre el tema proposat i finalment, arribar a unes Conclusions. Aquestes Conclusions es portaran a les Assemblees, formades per blocs de grups de treball en una temàtica comuna. En total doncs, es faran uns 50 grups de treball i 15 Assemblees.

Una vegada acabades totes les Assemblees (setembre 05 – març 06) es durà a terme el Congrés pròpiament, els dies 5, 6 i 7 de maig al Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona.

Com participar a un Grup de Treball?

Les entitats envien la o les persones que considerin oportunes per representar-les als Grups de Treball. Per a fer-ho cal comunicar la seva identificació al Congrés del Món Rural. El Congrés convocarà formalment a la persona a través de l’entitat amb suficient antelació al dia previst per a la realització del grup de treball i es rebrà la informació pertinent: lloc, programa, guió i annexos d’informació.

Què puc fer a part d’assistir al Grup de Treball si hi estic convocat?

Puc enviar un comunicat o també un pòster, per això cal saber-ne les bases consultant la Normativa al Congrés.

Què puc fer si NO estic a cap entitat i vull participar?

Puc assistir en qualsevol de les Assemblees. Per saber-ne les dates només cal consultar la pàgina web del Congrés. www.congresmonrural.com.

Si tinc més dubtes?

Trucar al 973-22 93 60 o contactar via correu electrònic: monrural.darp@gencat.net

 

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 d'agost de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat