Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

El juny de 2003 l'ICC va signar un conveni amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) per a l’elaboració de les 8 primeres cartes nàutiques de la costa de Catalunya a escala 1:50 000.

En una primera fase del projecte, s’han publicat les 8 cartes nàutiques que es contemplaven en el conveni de 2003 (des de Sant Carles de la Ràpita fins a Castelldefels-Barcelona). En un futur proper es preveu ampliar el conveni per a publicar les darreres 8 cartes (des de Barcelona fins al Cap de Creus).

La base cartogràfica prové del Mapa topogràfic de Catalunya 1:50 000 de l’ICC. S’hi representa l’altimetria, mitjançant corbes de nivell i ombres de muntanya, i la planimetria, que comprèn la hidrografia, el poblament, els límits administratius i les principals vies de comunicació.

La informació nàutica s’ha extret dels mapes editats per l’Instituto Hidrográfico de la Marina (IHM), segons acord reflectit en el conveni de l’any 2001 entre l’ICC, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i l’IHM. S’hi representen les cotes batimètriques, els ports esportius i els esculls, la naturalesa del fons marí, les característiques dels llums, les fanerògames, els obstacles dels quals es coneix la profunditat mínima, el radiofar marítim, els naufragis no perillosos dels quals no es coneix la profunditat, les boies esfèriques lluminoses, les zones d’enfonsament i de dragada, els ancoratges recomanats i prohibits, les conduccions de petroli o gas, i d’aigua, tubs i emissaris.

 

La informació dels ports surt als marges de la carta i ha estat subministrada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. Cada port s’il•lustra amb una fotografia on es representen els serveis i els equipaments de què disposa, les dades físiques i les de contacte. L’objectiu d’aquesta sèrie és millorar les activitats formatives del litoral de Catalunya facilitant els elements necessaris per al seu millor coneixement i, així, obtenir una millor explotació de les possibilitats nàutiques i recreatives.

Informació recollida del Full informatiu de l’ICC, núm. 22 de febrer de 2005.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
3 de maig de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat