Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

La ciència i la tècnica sempre han ocupat un lloc en la història de tots els pobles, com la religió, la literatura o les belles arts. Unes vegades el seu dinamisme és pales, expansiu o receptiu, d’altres té un caire pobre o estancat. Sempre comprèn una part del que va passant cada dia en una mateixa societat i contribueix, poc o molt, a la seua configuració. El curs general de la ciència i de la tècnica conforma una construcció lògica sobreposada a la quotidianitat, que tracta d’enllaçar tots els punts d’una amplíssima tradició cultural.

La Ciència en la Història dels Països Catalans descriu el lloc de la ciència i de la tècnica pel que fa als pobles d’aquest àmbit, des del segle X als nostres dies, i aporta una perspectiva sorprenent, en molts casos inèdita. Es tracta d’una edició extensa i rigorosa que només podia fer-se amb la col•laboració d’un gran nombre d’historiadors de la ciència especialitzats en aquest tema, arabistes, medievalistes i historiadors dels temps modern i contemporani. L’obra ha estat ordenada seguint un disseny comprensible i unitari i serà, de ben segur, un bon referent, tant per als estudiosos com per als simplement interessats en aquest aspecte de la història social dels pobles de llengua catalana. [Notícia editorial]

 

Joan Vernet i Ramon Parés (dirs.): La Ciència en la Història dels Països Catalans; I. Dels àrabs al Renaixement. Barcelona - València: Institut d'Estudis Catalans - Universitat de València, 2004; 629 pp. ISBN 84-370-6048-6.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
3 de maig de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat