Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

La Fundació Abertis, interessada en el coneixement del territori i la mobilitat, va encarregar un estudi interdisciplinari a un equip del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’objecte d’aprofundir en un tema d’actualitat i incidir en la creació d’activitats turístiques sostenibles. En concret l'estudi hauria d'efectuar una anàlisi acurada de la situació del turisme rural a Catalunya.

Els resultats destaquen, entre d'altres topants, el creixement que ha tingut aquest turisme des de 1986. L’any 2003 hi ha comptabilitzats 1.132 establiments amb un total de 9.066 places i això representa que els viatgers de turisme rural han estat un 0,7% dels turistes de Catalunya. Aquest turisme té encara una forta concentració a les comarques del Pirineu i Prepirineu. El turisme rural s’ha anat decantant per la formula d’allotjaments rurals independents, en detriment de les cases de poble i les masies. Els usuaris d’aquest turisme són fonamentalment turistes catalans situats en la franja d’edat dels 30-40 anys, és un turisme familiar i on s’utilitza el cotxe com a mitjà de desplaçament. L’estada mitjana són tres dies i es valora la tranquil·litat dels llocs, la natura i el paisatge i la bona relació qualitat-preu. L’estudi mostra la gran potencialitat d’aquest sector, que és una estratègia per mantenir la població rural, diversificar el turisme i generar consciència mediambiental i respecte pel patrimoni arquitectònic i paisatgístic de Catalunya.

 

 

Dimarts, 19 d’abril

09:30 Acolliment
10:15 h. Inauguració Dr. Martí Boada (Fundació Abertis) Dra. Gemma Cànoves (UAB) Sra. Isabel Galobardes (Directora General de Turisme; Generalitat de Catalunya)

10:45 Ponència. Presentació de l’estudi: El turisme rural a Catalunya. Una aposta mediambiental i de qualitat, per la Dra. Gemma Cànoves (UAB), directora de l'estudi.

12:00 Ponència: Oferta, demanda i comercialització, pel Sr. Luis Herrera (UAB).

12:30 Ponència: Estructura empresarial, agents, qualitat i mediambient, per la Sra. Lucía Cuesta (UAB).

13:00 Resultats, conclusions i recomanacions, per la Dra. Gerda K. Priestley (UAB).

13:30 Reflexions finals i debat.
Dra. Gemma Cànoves (UAB)
Dr. Martí Boada (Fundació Abertis)
14:00 Cloenda.

Tindrà lloc al Palau de la Música Catalana, Barcelona.
Informació recollida del díptic anunciador.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 d'abril de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat