Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Dimarts, 8 de març : Societat de consum, societat malversadora / a càrrec de José Luis Gallego, periodista. Vivim en una societat molt condicionada per la necessitat de consumir. Un consum que porta conseqüències greus en forma de residus i contaminació.

Dijous, 10 de març : A on anem... hi hem d'anar en cotxe? / a càrrec de Màrius Navazo, geògraf. El transport individual en cotxe s'està imposant com el dominant en la mobilitat de cada dia. En canvi és el menys eficient i el que ocupa més espai.

Dimarts, 15 de març : Quanta energia realment necessitem? / a càrrec de Manel Rivero, d'Intiam Ruai. El consum d'energia es troba en l'arrel de molts problemes ambientals, com ara el canvi climàtic, i malgrat les crisis del petroli el consum d'energia per persona ha anat augmentant any rera any. Veurem com reduir el nostre consum a les nostres llars.

Dijous, 17 de març : La nova cultura de l'aigua / a càrrec d'un membre de la campanya Catalunya Estalvia Aigua, d'Ecologistes en Acció. La lluita contra el transvasament de l'Ebre ha servit per posar sobre la taula la nova cultura de l'aigua. Aquesta no es basa només en infraestructures sinó també en aspectes personals.

 

 

Ja quasi ningú discuteix que el model de vida occidental no és sostenible a mitjà termini, ni tan sols el planeta disposaria dels recursos suficients per a que tots els habitants del països en desenvolupament el seguissin. Tanmateix, fins i tot per a les persones sensibilitzades per viure d'una manera respectuosa amb el medi ambient, l'entorn en que vivim fa difícil assolir l'objectiu d'una "sostenibilitat personal".

Aquestes quatre xerrades pretenen mostrar diversos aspectes de la vida quotidiana i la seva relació amb el medi ambient, a fi de reflexionar sobre els nostres hàbits i poder-los canviar.

 

 

 

Cicle de xerrades organitzat per l'ADENC (Ca l'Estruch, carrer de Sant Isidre, a tocar de la plaça Lluís Casassas, de Sabadell). L'accés és gratuït i obert a tothom.

Més informació : correu@adenc.org o bé al tel. 93 717 18 87 (els matins de dilluns a divendres i la tarda del dimecres)

Informació recollida del tríptic anunciador.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
23 de febrer de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat