Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

En aquesta quarta i darrera edició de les jornades dedicades als quatre elements fonamentals, hom pretén tractar, en un sentit ampli, les interrelacions entre l'aire i el medi ambient. En el cicle es presentarà l'aire com a element pertorbat per la societat actual, i, per tant, es parlarà de contaminació, canvi climàtic i meteorologia, però també es parlarà de com es pot gestionar l'aire, de com les caracterítiques de l'aire influencien els conreus, de com era l'aire del passat, de l'aire com a element transmissor de sensacions, olors i perfums i de com ha estat considerat en la història del pensament.

 

 

 

 

 

Totes les conferències es faran a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans i començaran a les 19 hores.
L'accés a les conferències és lliure i gratuït.
Informació : informacio@iecat.net

Informació recollida del tríptic anunciador

 

 

[dimecres 9 de febrer] Societat Catalana de Llengua i Literatura : Notes sobre el vent en la literatura culta i en la popular a Catalunya / Albert Manent. [dilluns 14 de febrer] Societat Catalana de Filosofia : Aires de la Grècia clàssica / Antoni Bosch-Veciana. [dimecres 16 de febrer] Institució Catalana d'Història Natural (1) : El pol·len i les espores a l'aire / Jordina Belmonte. [dilluns 21 de febrer] Societat Catalana de Física (1) : És una ciència exacta, la meteorologia? / Bernat Codina. [dimecres 23 de febrer] Societat Catalana de Geografia : Aproximaciones transversales sobre el cambio climático / Javier Martín. [dilluns 28 de febrer] Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Complexitat de la resposta sensorial olfactiva en els humans / Ramon Viader. [dimecres 2 de març] Societat Catalana de Física (2) : Podem veure el canvi del clima? / Josep E. Llebot. [dilluns 7 de març] Societat Catalana de Química : La contaminació del medi atmosfèric urbà: un repte de futur / Josep Ma. Bayona. [dimecres 9 de març] Societat Catalana de Biologia : Població i clima a la Terra: generació i evolució d'estructures dissipatives / Xavier Rodó [dilluns 14 de març] Societat Catalana d'Economia : La criminalització de l'aire: un cas a Tarragona / Josep C. Vergés. [dimecres 16 de març] Institució Catalana d'Estudis Agraris : L'aire i l'agricultura / Josefina Plaixats + Societat Catalana d'Estudis Jurídics : Règim jurídic de l'aire / Josep Esteve. [dimecres 6 d'abril] Institució Catalana d'Història Natural (2) : Forest carbon cycles: thinking globally, acting locally / Russell Manson.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
4 de febrer de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat