Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

El moment històric que va viure Joseph Mallord William Turner (1775-1851) va estar caracteritzat per nombroses transformacions, tant en l'àmbit tecnòlogic com en el social i cultural. L'artista va expressar la nostàlgia d'un món que s'acabava i l'expectació provocada per l'inici de la modernitat en una obra marcada per un profund romanticisme i la recerca de l'impressionisme. L'anàlisi d'aquest període, així com el fenomen de la popularització del viatge i el renovat interès pel paisatgisme, configuren els tres eixos en que es basa aquest cicle de conferències complementàries a l'exposició Turner i Venecia.

Imatge i text recollits en l'Agenda de Caixaforum, gener-març de 2005.

 

Territoris i paisatges entre la nostàlgia i la modernitat

Cicle de conferències del 2 al 22 de març, organitzat per CaixaForum -en el marc de l'exposició Turner i Venècia, que tindrà lloc a Barcelona- i coordinat per Joan Nogué.

Dimecres 2 de març : Turner i Venècia / Ian Warrell (Londres).

Dimarts 8 de març : Cosmos i paisatge modern / Augustin Berque (París).

Dijous 10 de març : Viatges i viatgers a l'Europa del segle XIX. L'herència del Grand Tour / Nicolás Ortega Cantero (Madrid).

Dimarts, 15 de març : El descobriment de la muntanya i el procés de formació d'un canon paisatgístic / Eduardo Martínez de Pisón (Madrid).

Dijous, 17 de març : La idea del paisatge i el món modern / Denis Cosgrove (Los Angeles).

Dimarts, 22 de març : La ciutat com a paisatge / Javier Maderuelo (Alcalà d'Henares).

Totes les sessions se celebraran a la seu de CaixaForum, Avgda. Marquès de Comillas, 6-8, Barcelona. Les places són limitades i per això és aconsellable la inscripció prèvia, al telèfon 93 476 86 00 o a través del web www.fundacio.lacaixa.es

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de febrer de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat