Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

Programa de debats

El programa de debats s'articula en tres parts:

Primer, una consideració global sobre l'est de la ciutat, l'expressió més forta de la ciutat industrial avui en plena transformació.

A continuació hi haurà una sessió sobre la relació de la transformació urbana i les qüestions sobre la identitat social i cultural, on es vol plantejar una reconsideració del patrimoni físic, social i cultural i la seva possible reconversió en el procés de canvi actual.

Finalment, dues sessions sobre les dues àrees principals, una que definim com l'eix Diagonal - que pren aquesta avinguda com element que articula l'àrea Poblenou-Besòs - i l'altre sobre l'eix Meridiana, que té com a element motor de la transformació el pla Sant Andreu-Sagrera i l'operació de l'estació del tren d'alta velocitat.

A aquests debats n'han de seguir uns altres sobre l'estructuració política de l'àrea metropolitana.

 

 

 

14 febrer
Barcelona, del segle XX al segle XXI Ponent: Joan Rocaz. Rèpliques: Josep Ma. Huertas i Xavier Basiana. Moderador: Jorge Ribalta.

21 febrer
Patrimoni, canvi urbà i ciutadania Ponent: Manuel Castells. Rèpliques: Joan Roca, Marina Subirats, Manuel J. Borja-Villel, Francesc Santacana, Miquel Barceló. Moderador: Jordi Borja.

28 febrer
L'eix Diagonal. El passat del futur Ponents: Ricard Frigola i Salvador Clarós. Rèpliques: Oriol Clos, Francesc Narvàez, Lluis Brau, Francesc Magrinyà. Moderadora: Mercè Tatjer.

7 març
L'eix Meridiana. Nova centralitat i drets ciutadans Ponents: Jordi Hereu i Lluis González. Rèpliques: Joan Sabaté, Manuel Herce, Jordi Borja i Eugeni Forradellas. Presideix: Rafael Ribó
CONCLUSIÓ: Urbanisme i drets ciutadans.

Informació recollida del tríptic anunciador

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de febrer de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat