Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

L’Institut d’Estudis Catalans, corporació acadèmica, científica i cultural l’àmbit d’actuació de la qual s’estén a les terres de llengua catalana, fou fundat l’any 1907 amb l’objectiu de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.
És una llarga tradició de l’Institut d’Estudis Catalans atorgar premis a institucions i a persones que, amb llur activitat i treball contribueixen a assolir la finalitat de l’Institut.
Els Premis Sant Jordi s’atorguen a persones i a obres que destaquen per llur vàlua científica o acadèmica. Si es tracta d’obres, les que vulguin aspirar als premis han de ser inèdites, llevat d’aquells en les bases dels quals s’indiqui el contrari, executades abans d’aquesta convocatòria i redactades en català.

Premi Joan Coromines de Lexicografia i Onomàstica

Premi instituït l’any 1997. Enguany es convoca per tercera vegada.
Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació sobre lexicografia o onomàstica.
La ponència serà formada per tres membres proposats per la Secció Filològica.
La dotació del premi és de quatre mil dos-cents euros (4.200 €).

Consulteu el detall de les bases i les convocatòries d'altres premis en el LXXIV Cartell de Premis i de Borses d'Estudi de l'Institut d'Estudis Catalans.

   

Premi Lluís Solé i Sabarís de Geografia

Premi instituït l’any 2001. Enguany es convoca per segona vegada.
Ofert al millor treball d’investigació o d’assaig sobre geografia.
La ponència serà formada per tres membres proposats per la Secció de Filosofia i Ciències Socials.
La dotació del premi és de quatre mil dos-cents euros (4.200 €).

Premi Catalunya d’Urbanisme

Premi instituït l’any 1998. Enguany es convoca per quarta vegada.
La Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) convoca el Premi Catalunya d'Urbanisme al millor planejament territorial o urbanístic aprovat en els dos darrers anys en l'àmbit del territori català. L'objectiu del premi és reconèixer i estimular els esforços dels tècnics i de l'Administració en la millora de l'urbanisme i de l'ordenació del territori de Catalunya.
Les candidatures al el Premi Catalunya d'Urbanisme poden ésser proposades pels autors i les administracions gestores, o per qualsevol membre de la SCOT.
El jurat estarà format per: el president, el vicepresident i el secretari de la SCOT, o per aquells a qui es delegui aquesta representació i per quatre persones més de reconegut prestigi en el camp de l'urbanisme i l'ordenació del territori.
Aquest premi no té dotació econòmica.

 

Premi de Medi Ambient

Premi instituït l’any 2000 per l’Institut d’Estudis Catalans i la Fundació Caixa Sabadell. Enguany es convoca per cinquena vegada.
Aquest premi s’adjudica en cinc torns: 1) qualitat ambiental; 2) patrimoni natura1; 3) aspectes socioeconòmics del medi ambient; 4) planificació i ordenació de1 territori; i 5) educació ambiental.
Ofert, en aquest torn a un investigador en reconeixement a la trajectòria d’estudi i investigació en alguna de les disciplines de les ciències ambientals relacionades amb l’educació ambiental.

 

 

Les candidatures han d’ésser presentades per escrit per un investigador d’una universitat o d’un centre de recerca de les terres de llengua catalana i han d’anar acompanyades d’un curriculum vitae de la persona candidata.
La ponència serà formada per cinc membres: el president i el secretari general de l’IEC, un membre designat per la Fundació Caixa Sabadell i dos membres proposats per l’Institut d’Estudis Catalans.
La dotació del premi, que aporta la Fundació Caixa Sabadell, és de sis mil euros (6.000 €).

 

Premi Antoni Fiter i Rossell de Geografia, Història o Dret d’Andorra

Premi instituït l’any 1971. Enguany es convoca per quinzena vegada.
Ofert a una monografia sobre les particularitats socioeconòmique,s la geografia, la història o el dret de les valls d’Andorra.
La ponència, designada per l’Institut, serà formada per tres membres de la secció o les seccions a què corresponguin les obres presentades i pels especialistes que, segons la matèria d’aquestes obres, s’haurà considerat convenient de designar.
La dotació del premi és de quatre mil dos-cents euros (4.200 €).

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
13 d'octubre de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat