Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

En l’avinentesa del vintè aniversari de la declaració del Bosc de Poblet com a Paratge Natural d’Interès Nacional (1984-2004), l'Oficina del Paratge les Primeres Jornades sobre l’estudi d’aquest espai, cara a estimular la investigació del seu passat i el seu present, en les dues vessants, el medi natural i el medi social.

Tot i pertànyer als termes municipals de Vimbodí i l’Espluga de Francolí, l’àmbit geogràfic dels treballs poden referir-se a la resta de les Muntanyes de Prades.

La convocatòria d’aquesta trobada també intenta facilitar la comunicació interdisciplinar entre forestals, biòlegs, geòlegs i historiadors. No hi ha dubte que la intervenció de l’home ha tingut unes repercussions negatives i positives, que cal avaluar en cada moment. Tradicionalment l’explotació del bosc s’ha concretat en l’explotació de la fusta, llenya, carbó vegetal, pastures, mineria, cacera, amb els conflictes que ha generat. En els dos darrers segles no podem oblidar les polítiques proteccionistes de les administracions públiques.

Seccions científiques

1.- Medi Natural: Gestió Forestal, geologia, botànica, zoologia, ecologia i gestió del medi natural.
2.- Medi Social: Història Antiga, història Medieval, història Moderna, història Contemporània i geografia.

Coordinació de les Jornades

Antoni Vallvey Sanromà, Director del Paratge Naturat de Poblet.
Josep M.T. Grau Pujol, Historiador i president del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà.

Les persones interessades a presentar comunicacions, a més de formalitzar una inscripció a la jornada, hauran de satisfer una quota de 15 €. Els interessats a participar-hi, com a ponents o com a oients, hauran d’emplenar el formulari d’inscripció. Sol·liciteu-lo a l'adreça pnpoblet.dma@gencat.net.

Informació recollida del tríptic anunciador

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
13 d'octubre de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat