Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

El canvi que la societat ha experimentat durant els últims anys ha provocat que les restes materials de la industrialització dels tres últims segles siguin considerades com a elements del patrimoni cultural, testimonis d'un procés econòmic que va transformar la humanitat. A Espanya, la valoració d'aquest nou patrimoni s'ha produït en diferents llocs del territori i prova d'això són els nombrosos estudis existents, els llocs productius preservats i els museus d'aquesta temàtica.

L'objectiu de les jornades és reunir persones i institucions interessades en el patrimoni industrial, conèixer la situació en les diferents comunitats d'Espanya.

Les jornades s'organitzen en tres grans temes: a) Restauració, reutilització i museologia del patrimoni industrial i de l'obra pública b) Arxius d'empreses, estudis i investigació en sectors productius: mineria, tèxtil, transport i siderúrgia c) Difusió del patrimoni industrial: recursos i metodologia. Turisme Industrial

El programa s'enceta amb una conferència d'Eusebi Casanelles, "Turisme Industrial sostenible", i la inauguració de l'exposició "Rutes del Patrimoni Industrial català" al Palau Robert (Barcelona) a hora baixa de dimecres 20 d'octubre.

 

Durant el matí de l'endemà, dijous 21 d'octubre, se celebrarà la primera sessió temàtica de presentació de comunicacions. Tindrà lloc al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa). Havent dinat, Gràcia Dorel-Ferré pronunciarà la conferència titulada "L'habitatge obrer: estat actual de la recerca". La jornada serà rematada amb un recorregut per la Terrassa Industrial.

La segona sessió temàtica tindrà lloc en el mateix local egarenc el matí de divendres 22 d'octubre. La visita d'havent dinat serà al Museu de la Colonia Sedó d'Esparreguera.

L'organització ofereix encara un parell de visites de més a més. Per tot el dissabte 23 proposa un itinerari Industrial per l'Eix patrimonial del Llobregat: Museu de la Colonia Vidal de Puig-reig, Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug i Museu de les Mines de Cercs. Pel matí de diumenge 24 d'octubre proposa un itinerari per alguns exemples del patrimoni industrial recuperat a la ciutat de Barcelona

Per més detalls contacteu amb l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya / Tel. 93 780 37 87
Informació recollida del políptic anunciador

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
10 de setembre de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat