Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

L’Ajuntament de Figueres convoca la 6a edició de la beca Ciutat de Figueres. Aquesta beca, de caràcter anual, té com a objectiu el foment de la recerca en el camp de les ciències socials i humanes en l'àmbit de la ciutat de Figueres.

 

1. Característiques   S'atorgarà al millor projecte d investigació inèdit en el camp de les ciències socials i humanes, prioritàriament en l’àmbit de la història i la geografia, referit a la ciutat de Figueres.

2. Dotació   La beca esta dotada amb 4.600 €, import que es farà efectiu en dos lliuraments de dos mil tres-cents euros cadascun, el primer en el moment de la concessió de la beca i la resta una vegada hagi finalitzat el treball i després que el jurat n’hagi dictaminat la seva qualitat.

3. Candidats   Podran optar-hi els investigadors que de forma individual o col•lectiva presentin una proposta de recerca, d'acord amb aquestes bases.

4. Documentació   Les sol•licituds es presentaran al Registre general de l'Ajuntament de Figueres i s'hi haurà d’adjuntar la documentació següent: a) El currículum del/la sol•licitant o sol•licitants, que no podrà sobrepassar els cinc fulls. b) El projecte de la recerca, que en un mínim de cinc pàgines i un màxim de deu haurà de precisar els objectius que es volen assolir, la metodologia, les fonts i la bibliografia que s’utilitzarà. En el cas de projectes col•lectius, caldrà indicar el nom d'un/a responsable o representant del grup.

Si la documentació presentada és incorrecta o incompleta, el jurat de la beca requerirà per escrit que s'esmeni o que es completi en un termini de deu dies hàbils, amb l’advertiment que si s’incompleix el termini esmentat s'arxivarà d'ofici l’expedient sense cap tràmit posterior. La nova documentació també s'haurà de presentar al Registre general de l'Ajuntament de Figueres.

5. Termini de presentació   Els candidats podran presentar els seus projectes al Registre general de l’Ajuntament de Figueres fins al dia 29 d’octubre de 2004.

6. Composició del Jurat   Estarà format pel Consell Assessor de la col•lecció editorial Juncària, que analitzarà i avaluarà tots els projectes i seleccionarà aquell que, segons el seu criteri, sigui mereixedor de la beca. El jurat podrà demanar informació complementària, així com convocar l’aspirant per comprovar la seva idoneïtat per portar a terme el treball proposat i suggerir-li l'ampliació o modificació del projecte per fer-lo més operatiu. També, si escau, podrà sol•licitar l’assessorament d’altres persones o institucions sobre l’interès i l’abast del projecte. El jurat es reserva el dret de declarar deserta la beca i és competent per resoldre qualsevol eventualitat no regulada expressament en aquestes bases.

7. Veredicte   El veredicte del jurat, que serà inapel•lable, es farà públic el 17 de desembre de 2004. A partir d'aquest dia, i durant el període d'un mes, la resta de projectes presentats es podran recollir a l'Arxiu Municipal de Figueres (plaça de l'Ajuntament, 12). Si transcorregut aquest termini no han estat reclamats, ni retirats personalment o mitjançant una persona acreditada, restaran dipositats al mateix Arxiu Municipal.

 

8. Seguiment del treball   Un cop atorgada la beca, el jurat, si escau, podrà nomenar un tutor perquè assessori la persona seleccionada i li supervisi el treball, així com perquè informi l'entitat convocant sobre la seva execució. Sis mesos després de I adjudicació de la beca, el/la beneficiari/ària presentarà a l'Arxiu Municipal de Figueres una memòria que reflecteixi I estat de la investigació, amb I objectiu de valorar el seu desenvolupament. EI jurat estarà capacitat per fer les consideracions necessàries i fins i tot per suspendre la investigació, si ho considera oportú.

9. Extinció del dret de la beca   El dret de la beca s’extingirà en els supòsits següents: a) Si no s’executa el treball en el termini convingut o si els informes de la seva realització no són prou satisfactoris. b) Si el becari incompleix qualsevol de les obligacions assumides. L’extinció anticipada de la beca implicarà la cancel•lació dels pagaments ulteriors que estiguin pendents. Si hi hagués culpa per part del becari, se li podrà exigir la devolució dels pagaments rebuts anteriorment.

10. Lliurament del treball   El termini per a la realització del projecte escollit serà d’un any a partir de la data de la seva concessió. Ateses les directrius del treball i la feina feta, el jurat podrà prorrogar 60 dies naturals la data de lliurament.

El becari haurà d'entregar al Registre generat de l’Ajuntament de Figueres tres exemplars mecanografiats del treball d investigació acabat i un resum de 15 a 20 fulls DIN A-4. El treball i el resum caldrà presentar-los també en suport informàtic (Word per a Windows).

11. Propietat del treball   L’Ajuntament de Figueres podrà publicar el treball guardonat i l’import de la beca tindrà la consideració de drets d'autor per a la primera edició. Així mateix, es reserva el dret de publicar el treball complet i/o el resum en forma d’opuscle. D'altra banda, l’autor es compromet a adequar-lo i a supervisar-ne la publicació sense gratificacions complementàries. No obstant això, si un cop transcorreguts dos anys de la presentació del treball aquest no s’hagués publicat, o no s'hagués iniciat el procés de publicació, l'autor podria disposar-ne lliurement i publicar-lo pel seu compte, amb ajuts de qualsevol mena. Només caldria que ho comuniqués prèviament a l’Ajuntament de Figueres, que fes constar que el treball ha estat elaborat gràcies a la beca de recerca i que en lliurés dos exemplars a l’Ajuntament de Figueres.

12. Incompatibilitats i acceptació de les bases   L’obtenció de la beca no condiciona el fet que l'adjudicatari pugui beneficiar-se d’altres ajuts, sempre que no superin el 100% del valor de la beca. El fet de concórrer a la convocatòria pressuposa el coneixement i l’acceptació d'aquestes bases.

 

Informació obtinguda en el tríptic anunciador.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
5 de juliol de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat