Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

Dijous, 1 de juliol de 2004

Jornada adreçada a professorat de primària i secundària, de ciències socials i ciències naturals.

APROFITAMENT DIDÀCTIC DELS ITINERARIS URBANS

organitzada pel Seminari de Geografia de l'Institut de Ciències de l’Educació UB

Tindrà lloc a l'Ateneu Barcelonès, carrer de la Canuda, 6. Barcelona

   

La ciutat es concep generalment com un objecte compacte, homogeni, on hi cap molta gent, i sovint s’oblida la seva heterogeneïtat, la diversitat, tant dels aspectes socials i econòmics com de les diversitats morfològiques.

Els itineraris urbans poden permetre veure la complexitat i diversitat urbana, i poden ser eines molt útils per a l’ensenyament. El carrer permet llegir tantes i tantes coses que el problema és saber quines coses o fets s’han d’observar, i com ho hem de fer per ensenyar a desenvolupar el sentit de l’observació, per estimular la curiositat i per trencar les rutines de l’aprenentatge.

Amb aquesta jornada sobre els itineraris urbans es pretén debatre, a partir de reflexions teòriques i experiències diverses al carrer, la manera d’aconseguir un millor aprenentatge a través de l’observació.

 

09:30 Acolliment
10:00 Els itineraris urbans com a instrument d’ensenyament i aprenentatge a càrrec de la Dra. Rosa Tello, professora del Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona.
11:30 Presentació d’itineraris urbans a càrrec de les entitats organitzadores
13:30 Dinar
15:30 Presentació de comunicacions
18:00 Taula rodona: La utilitat didàctica dels espais urbans
19:30 Comiat

Inscripció : trobareu el formulari de matriculació i més informació a l'adreça www.ub.es/ice/formacio/jornades/itineraris.htm. Places limitades. Preu: 12 euros

Aquesta activitat està inclosa en el Pla de formació permanent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

Coordinació : Anna Argilés, Núria Ingla i Rosa Tello

Comunicacions : Temes en els quals es poden incloure experiències diverses d’aprenentatge al carrer:

  • Ciutat i medi ambient,
  • ciutat i cultura, i
  • ciutat i societat.

Les comunicacions que vulgueu presentar a aquesta Jornada les haureu d’enviar abans del dia 30 de maig a: Jornada d’"Aprofitament didàctic dels itineraris urbans", Institut de Ciències de l’Educació; Universitat de Barcelona. Passeig de la Vall d’Hebron, 171. Edifici de Migdia. 08035 Barcelona. El text ha de tenir una extensió de 20.000 caràcters com a màxim, a més del material gràfic, s’ha d’acompanyar de disquet.

Informació recollida del WEB ICE-UB.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
24 de maig de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat