Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

Ens plau fer-vos a mans el volum que hem editat amb motiu del Taller d'Història d'enguany, dedicat a la celebració del centenari de la construcció del port guixolenc, les obres del qual s'inauguraren oficialment el 9 d'abril de 1904. Amb aquest pretext, ens proposem fer conèixer alguns aspectes del nostre passat històric vinculats a la funció marítima i portuària de Sant Feliu.

Els Tallers d'Història de Sant Feliu de Guíxols són un servei de difusió de la historia de la ciutat que, des de l'any 1986, organitza l'Arxiu Municipal conjuntament amb el professorat guixolenc i amb diverses entitats, especialment el Museu d'Història. Els Tallers s'originen amb un treball de recerca i desemboquen en la programació de conferències, exposicions, treballs a les aules escolars i un festa de fi de curs, a més de la publicació d'un dossier divulgatiu i d'un llibre. L'equip que ha col•laborat en el Taller d'Història El Port de Sant Feliu de Guíxols. Recorregut històric amb motiu del seu centenari ha estat el següent: Montse Saubí, Dolors Rubirola (CEIP L'Estació), Amàlia Castelló (CEIP Baldiri Reixach), Antonio Campos (CEIP Gaziel), Maria de la Peña (Col•legi Cor de Maria), Anna Sureda, Bartomeu Vila (Col•legi Sant Josep), Lluís Calverons (IES Sant Feliu), Elena Esteva (professora), Maria Calzada (investigadora de la didàctica de la història), Sílvia Alemany, Jordi Colomeda (Museu d'Història), Agustí Roldós (investigador de la fotografia), Ma. Àngels Suquet, Jordi Gaitx (Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols), Gerard Bussot, Àngel Jiménez, Néstor Sanchiz, Joan Vicente i Jordi Vivo (equip d'investigació). [Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols]

De la presentació del llibre [p. 5]:

El Port de Sant Feliu de Guíxols. Recorregut històric amb motiu del seu centenari. Sant Feliu de Guíxols: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols – Diputació de Girona, 2004 (Estudis Guixolencs, 20); 141 pp. ISBN 84-932263-4-3.

 

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
17 de maig de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat