Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

Divendres, 28 de maig de 2004

A la Sala d’actes de l’Escola Universitària Politècnica del Medi Ambient / Rambla Pompeu Fabra 1, Mollet del Vallès

Inscripció : www.eupma.edu / Informació : fcontinuada@eupma.edu / tel 93 579 67 80

Preu d’inscripció : 50 €; Socis ADENC, 25€

 

   

Les problemàtiques socials que genera la preocupació pel medi ambient (antenes, infrastructures viàries, instal•lacions de tractament de residus, etc.) sovint es tornen agudament conflictives per la manca de recursos dels operadors socials per afrontar temes complexos i multicairats.

La Jornada té per objectiu encetar la reflexió sobre els mètodes amb els quals s’estan dirigint els conflictes ambientals en e1 nostre país des de vessants diversos. Així mateix, avaluar si és millorable la gestió de les situacions de conflicte a partir de les experiències dels participants.

La Jornada va dirigida a llicenciats i diplomats en estudis relacionats tant amb el medi ambient, com amb el dret i la comunicació, a associacions i entitats així com a tècnics i persona1 de les diverses administracions.

 

09:00 – Acolliment i sessió inaugural, amb M. Comellas, Directora General de Qualitat Ambiental, J. Monràs, alcalde de Mollet del Vallès i X. Font, director de l’Escola Universitària Politècnica de1 Medi Ambient.

10:00 - Taula l : el paper dels diferents operadors socials en els conflictes ambientals, amb A. Miralles (ex-presidenta ADENC, X. Gabarrell (director de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental, UAB), JL. Gallego (periodista, Associació Catalana Comunicació Científica) i un representant de1 Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, moderats per X. Font (director de l’EUPMA).

12:15 - Taula 2 : la gestió actua1 dels conflictes ambientals, amb M. Tomàs (portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre), M. Larrosa (arquitecte, ADENC) i J. Gordi (Professor de la Universitat de Girona), moderats per Dani Aranda (CANEM).

 

13:45 - Dinar

15:30 - Taula 3 : Eines d’intervenció en el debat ambiental, amb Ll. Toldrà (advocat, DEPANA), JR. Gordo (Serveis de Participació Ciutadana), D. Pon (MINUARTIA), moderats per E. Safont (Regidora de Medi Ambient, Ajuntament de Mollet de1 Va1lès).

17:30 - Taula 4: La mediació en medi ambient com a recurs. Intervenen: X. Carbonell (ARCMEDIACIÓ), I. de Balanzo (president de Ponts de Mediació), J. Redorta (Redorta i Associats), moderats per J. Grané (Ponts de Mediació).

19:00 – Cloenda de la Jornada

 

Informació recollida del tríptic anunciador.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
14 de maig de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat