Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Diumenge, 2 de maig : Baix Llobregat Nord

El sector nord del Baix Llobregat té una gran geodiversitat. En ell es poden visitar alguns afloraments clàssics com la riera de Sant Jaume o les espectaculars i mundialment conegudes bretxes de falla de Rives Blaves (Olesa) i Roques Blaves (Esparreguera). Altres punts d'interès geològic a destacar són Montserrat, la font termal sulfurosa de La Puda, la discordança progressiva de Sant Salvador de les Espases i altres formes de relleu força didàctiques lligades a la dinàmica del Llobregat i els seus afluents.

Sortida matinal
Inscripció socis/sòcies: 3 €, no socis/sòcies: 5 €

 

Dissabte, 15 de maig : Depressió de la Selva

El sector central de la Selva esta constituït bàsicament per una depressió tancada limitada per importants falles i reblerta de materials procedent de les muntanyes circumdants. Associada a aquestes falles hi hagué una important activitat volcànica com el volcà d'Hostalric o el del Camp dels Ninots. Aquest vulcanisme comportà una important activitat hidrotermal que encara perdura. La topografia deprimida també origina importants aiguamolls que avui encara romanen, molt reduïts, a l'entorn de Sils. En aquesta sortida tindrem l'oportunitat de conèixer alguns d'aquests punts.

Sortida de tot el dia
Inscripció socis/sòcies: 4 €, no socis/sòcies: 6 €

 

Diumenge, 30 de maig : Estany de Banyoles

El popular estany de Banyoles és una bona demostració de com el patrimoni geològic sovint va lligat a altres valors naturals, paisatgístics, històrics, culturals... fins hi tot sentimentals i identitaris. EI llac forma part d'un sistema hidrològic molt extens i complex en que també s'inclouen altres estanys menors molt interessants com el Clot d'Espolla o el conjunt de d'estanyols de la vall de Sant Miquel Campmajor.

Sortida matinal
Inscripció socis/sòcies: 4 €, no socis/sòcies: 6 €

Informació recollida del tríptic anunciador.

 

 

 

El patrimoni geològic consisteix en el conjunt de recursos naturals, en general, no renovables com formacions i estructures geològiques, formes del terreny o jaciments de minerals i fòssils, que permeten reconèixer; estudiar i interpretar la història geològica de la Terra i els processos que l'han modelat. Aquest patrimoni compta no solament amb valor científic, sinó que sovint va acompanyat de valors didàctics, culturals o paisatgístics que permeten fer-ne un ús social. La valorització d'aquest recurs natural al nostre país és molt recent i a poc a poc es va prenent consciència des de l'administració, naturalistes, científics, ecologistes i educadors de la necessitat de conservar-lo. En aquest sentit cal veure positivament algunes iniciatives de recuperació i la creació de parcs geològics i parcs culturals que també incorporen la Gea i/o el patrimoni miner com un element destacat (Salins de Cambrils o Gerri de la Sal, Volcans d'Olot, l'Aiguabarreig, Naut Unhòla-Orcalh, etc.)

Des de l'ADENC iniciem un primer cicle de sortides amb la intenció de sumar-nos a aquest esforç conservacionista, divulgant alguns dels indret més interessants, i alhora bells.

Sortides organitzades per l'ADENC (Ca l'Estruch, carrer de Sant Isidre, a tocar de la plaça Lluís Casassas, de Sabadell).

Més informació : correu@adenc.org o bé al tel. 93 717 18 87 (els matins de dilluns a divendres i la tarda del dimecres)

 

Diumenge, 13 de juny : Alt Solsonès – Alinyà

L'àrea de l'Alt Solsonès compta amb un patrimoni geològic molt divers. Tant és així que es proposa crear un Parc Geològic. Alguns punts, com l'espectacular discordança progressiva de Busa són un paradigma a nivell mundial. Altres espais destaquen per la seva bella geomorfologia (engorjats de la Ribera Salada al Pont del Clop, Clot de Vilamala), espectaculars vistes amb gran valor com a punts d'interpretació del paisatge (Santa Pelaia, Serra-seca), recursos miners com el salí de Cambrils, mines de carbó o bauxita o altres exemples "de llibre" com l'esllavissada de Cambrils o l'anticlinal d'Alinyà.

Sortida matinal
Inscripció socis/sòcies: 4 €, no socis/sòcies: 6 €

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 d'abril de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat