Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Curs de plantes medicinals

 

Les plantes medicinals i aromàtiques han despertat, des de temps antics, un gran interès. Prova d'això n'és l'etnobotànica, la ciència que estudia la utilització i el coneixement popular de les plantes. Enguany, des de l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), organitzem un curs amb l'objectiu de conèixer, des de diversos punts de vista, el saber popular i científic de la utilització d'aquestes plantes.

El curs consta de quatre sessions teòriques que ens permetran apropar-nos a les propietats i els principis actius de les plantes medicinals, el seu ús en farmacologia i herbolisteria, o el seu conreu. El curs també constarà d'una sortida pràctica a la Vall del Tenes on apendrem a identificar algunes de les plantes vistes al llarg de les sessions teòriques i la seva relació amb la cultura popular. Es tracta doncs d'un curs dirigit a aquelles persones que es vulguin introduir a l'etnobotànica, una disciplina a cavall de les ciències naturals i les ciències socials.

Les sessions teòriques tindran lloc a l'ADENC (Ca l'Estruch, carrer de Sant Isidre, a tocar de la plaça Lluís Casassas, de Sabadell) a partir de les vuit i fins a dos quarts de deu del vespre.

La quota d'inscripció és de 32 euros per als socis d'ADENC i de 57 euros per als que no ho siguin. El preu de la inscripció també inclou la documentació del curs. Les places són limitades. Informació : correu@adenc.org o bé al tel. 93 717 18 87 (els matins de dilluns a divendres i la tarda del dimecres)

 

 

 

Dimarts, 20 d'abril de 2004: Propietats de les plantes medicinals a càrrec de Montserrat Artigas, herbolària. Estudiarem les propietats i usos de les plantes medicinals des del punt de vista de l'herbosteria.

Dijous, 22 d'abril de 2004: Principis actius de les plantes medicinals a càrrec de Josep Piqueras, metge i toxicòleg de l'Hospital General de la Vall d'Hebron. Veurem els principis actius, usos des del punt de vista de la farmacologia. També coneixerem l'elaboració de fàrmacs amb les plantes medicinals.

Dimarts, 27 d'abril de 2004: El conreu de les plantes aromàtiques i medicinals a càrrec d'Astrid van Ginkel, membre de la Junta de l'Associació Catalana de Productors de Plantes Aromatiques i Medicinals (ACPPAM). Coneixerem les espècies i varietats de plantes de conreu i les diferents tècniques de cultiu.

Dijous, 29 d'abril de 2004: Situació actual de la flora medicinal silvestre a càrrec d'Astrid van Ginkel, membre de la Junta de l'ACPPAN. Pendrem consciència de la situació actual de la flora medicinal silvestre a Catalunya. Coneixerem l'estat de conservació i aprendrem com fer una recol•lecció sostenible.

Dissabte, 24 d'abril de 2004: Sortida de camp: l'etnobotànica de la Vall del Tenes guiada per Ma. Àngels Bonet, etnobotànica. Aprendrem a identificar les diferents plantes de la Vall del Tenes i les tradicions remeieres que tenen associades. Cal portar: bloc de notes, llapis i una lupa de camp (comptafils o similars). Així mateix, cal anar-hi amb calçat i roba cómoda.

Informació recollida del tríptic anunciador.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
19 d'abril de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat