Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

Cada dia resta més clar que el planejament urbanístic actual fonamentat en els plans municipals, veritables modeladors del territori, i en l'absència de directrius supramunicipals, presenta una greu deficiència: la manca d'una ordenació global i integral de la matriu territorial que tingui present també els valors paisatgístics i la connectivitat ecològica.

 
 

Precisament aquests conceptes són cada dia més presents i valorats en l'ordenació del territori. Producte, a Europa, de l'aprovació l'any 2000 del Conveni Europeu del Paisatge i, a Catalunya, de la presentació el 20 de desembre de 2003 del manifest d'Olot per la salvaguarda de la connectivitat ecològica i paisatgística de Catalunya.

Aquesta jornada sobre les vies verdes al Vallès té dos objectius. El primer és presentar les propostes de vies verdes que afecten la plana vallesana, així com els principals projectes urbanístics que tenen present el manteniment de la connectivitat ecològica i paisatgística. El segon és sensibilitzar les autoritats municipals de la necessitat de generar i aprovar un document territorial que fomenti els valors paisatgístics de la plana vallesana, així com la connectivitat entre la Serralada Prelitoral i Litoral, amb el desig de poder gaudir, actualment i en el futur, d'un territori ambientalment equilibrat.

 

Matí

Presentació a càrrec de Margarida Castañer, directora de la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona.
“La connectivitat ecològica i paisatgística: situació al Vallès” per Josep M. Mallarach.
“La via verda de Collserola a Santi Llorenç del Munt” per Xavier Major.
“L’espai agroforestal de Llevant” per Josep Germain.
“La via verda Gallecs-Gallifa” per Josep Pintó.
“El paper dels rius en la connectivitat al Vallès” per Manel Isnard.

 

Tarda

“El paper del Centre Direccional de Cerdanyola en la via verda de Collserola a Sant Llorenç del Munt” per Pere Vidal.
“El paper de les planes centrals del Vallès Oriental” per Agapit Borràs.
“La connexió entre el Montseny i el Montnegre” per Marta Miralles.
“Conclusions: els reptes del planejament territorial i les vies verdes” per Albert Cortina i Josep Gordi, coordinadors de la jornada.

 

Assistència gratuïta amb inscripció prèvia a la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona; tel 972 41 87 14; a/e dir.cgpt@udg.es

Informació recollida del tríptic anunciador

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
16 de març de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat