Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

 

La durada del curs és de 15 hores, i les sessions tindran lloc els dimecres, entre el 24 de març i el 2 de juny de 2004, de 19:30 a 21 hores, a la sala d'actes de la Casa de l'Ardiaca.
Matrícula: 60 euros. Per formalitzar la inscripció cal adreçar-se a la Secretaria del Seminari d'Història de Barcelona: Casa de l'Ardiaca, Santa Llúcia, 1 (08002 Barcelona)
Tel. 93 518 11 95 / Fax 95 317 85 27
Email: shb@mail.bcn.es

 

Informació espigolada del díptic anunciador.

 

Fins fa poc, el patrimoni industrial ha despertat a Barcelona un interes molt reduït a l'hora de servar-lo com a testimoni històric, com a memòria col·lectiva i com a conjunt d'edificis i espais dotats de la seva pròpia forma de bellesa. Tanmateix, els darrers anys han marcat un punt d'inflexió en aquesta desatenció col·lectiva, afavorit sens dubte per l'acceleració en el ritme de les destruccions en uns moments de gran dinamisme immobiliari. El curs vol contribuir a aportar elements d'anàlisi i reflexió just quan tant des del teixit associatiu i de les instàncies acadèmiques com des de la pròpia administració de la ciutat comença a parlar-se cada vegada més de la necessitat de pensar en una política més conservacionista.

24 de març : "Les metropolis europees davant del llegat industrial", Gràcia Dorel-Ferré (Centre d'Histoire des Techniques de París)

31 de març : "Fàbriques i espai urbà: la revolució industrial a Barcelona", Ramon Grau (Seminari d'Història de Barcelona)

14 d'abril : "Actituds intel·lectuals i polítiques enfront de la ciutat industrial del segle XX", Joan Roca (Institut Barri Besòs)

21 d'abril : "El destí del llegat industrial, entre la destrucció i la protecció", Mercè Tatjer (Universitat de Barcelona)

28 d'abril : "El llegat industrial en els catàlegs municipals de patrimoni de 1962, 1979 i 2000", Jordi Rogent (Ajuntament de Barcelona)

5 de maig : "Els condicionants urbanístics en la conservació del llegat industrial", Oriol Clos (Ajuntament de Barcelona)

12 de maig : "Terrassa: un model de gestió integrada del patrimoni industrial?", Miquel Solé i Sanabra (CECOT)

19 de maig : "Barcelona en el mapa del patrimoni industrial de Catalunya", Eusebi Casanelles (Museu de la Ciencia i de la Tècnica de Catalunya)

26 de maig : "L'ús i el tractament formal dels edificis i paisatges industrials, 1980-2004", Josep Maria Montaner (Escola Tecnica Superior d'Arquitectura de Barcelona)

2 de juny : "Patrimoni industrial i construcció de la ciutadania", Salvador Clarós (Associació de Veïns de Poblenou), Magda Fernández (Universitat de Barcelona) i Joan Roca (Institut Barri Besòs).

 

Director: Joan Roca i Albert.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
4 de març de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat