Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

 

Worldwatch Institute : L’estat del món 2004 : la societat de consum.
Barcelona: Centre UNESCO de Catalunya, 2003; 253 pp. ISBN 84-95584-24-7.

 

Text recollit de la notícia editorial.

 

Un informe del Worldwatch Institute sobre el progrés cap a una societat sostenible.

Un infant bengalí menja un bol d’arròs. Un infant nord-americà juga amb una nina de plàstic. Una dona de Finlàndia parla per un mòbil. Un home de Zimbabue posa gasolina al cotxe.

Penseu en els objectes que compreu i que feu servir qualsevol dia. Ara intenteu d’imaginar-vos que hi ha més de l.700 milions d’éssers humans a la societat de consum i que aquesta xifra augmenta cada any. En molts casos, el consum excessiu representa per a les societats una càrrega en forma de proliferació d’abocadors, declivi dels estocs pesquers i augment dels nivells d’obesitat. Al mateix temps, encara hi ha 2.800 milions de persones que consumeixen massa poc i que pateixen fam, manca d’habitatge i pobresa.

En el trentè aniversari del Worldwatch Institute, aquesta edició monogràfica de L’estat del món analitza com consumim, per què consumim i quina repercussió tenen les nostres opcions de consum sobre el planeta i sobre els nostres congèneres. Des del pollastre de les granges industrials fins a la fusta de creixement lent i els cotxes devoradors de gas, moltes de les coses que comprem abonen les indústries destructives. Però les indústries, els governs i els ciutadans preocupats poden emprar aquest mateix poder de compra per construir mercats per a productes menys perillosos, com ara aliments de comerç just, energia verda i vehicles de cèl•lules de combustible.

En els capítols sobre l’alimentació, l’energia, la política de consum i la redifinició de la bona vida, el guardonat equip de recerca del Worldwatch es pregunta si és possible una societat menys consumista i després argumenta que és indispensable.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de febrer de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat