Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Inscripció oberta fins el mateix dia del Fórum sense reserva de dinar a etane@pangea.org o bé a etane@eresmas.com. Places limitades per rigorós ordre d'inscripció.

 

Tal com estava previst, el passat dia 20 de setembre, va tenir lloc a Barcelona la presentació pública de la campanya de sensibilització promoguda per ETANE, Una altra Àfrica és possible.
En aquest context, hem programat i estem desenvolupant una sèrie d'activitats destinades a la difusió de les propostes africanes alternatives a la globalització liberal i als esforços de pacificació i resolució de conflictes que s'estan duent a terme en diferents països i àmbits del continent africà.
Ara ens proposem dur a terme el primer acte central de la campanya, al qual hem posat el títol genèric de Primer Fòrum Internacional d'anàlisi de les iniciatives i propostes alternatives a la globalització per al desenvolupament de l'Àfrica subsahariana que formulen els mateixos africans.
Es tracta, com queda ben expressat, d'una trobada a la qual hem convidat personatges molt implicats en la lluita per l'altra Àfrica. Són experts, cadascun en la seva matèria, als quals hem convocat a la ciutat de Barcelona per donar a conèixer els esforços que s'estan realitzant des de l'emergent societat civil africana per incorporar plenament el continent en el concert internacional, però des de premisses i paràmetres absolutament diferents als aplicats fins ara en les relacions amb el món industrialitzat.
Aquest Fòrum es constitueix amb vocació de continuïtat, per la qual cosa, en el primer, ens hem proposat abordar els temes relacionats amb la punta d'Àfrica i la resta del món: pau i seguretat mundial, societat civil organitzada a escala planetària, immigració i desenvolupament del continent, deute, comerç, economia i integració d'Àfrica en el sistema mundial i drets humans.
Estem fent un gran esforç per fer realitat aquesta primera trobada i esperem comptar, com sempre, amb el suport i la presència de totes les persones interessades en un futur millor per al continent africà.
Quedem, doncs, emplaçats els propers dies 12 i 13 de desembre. [Edmundo Sepa Bonaba, President d'ETANE]

   
   

PROGRAMA

Divendres 12 de desembre

18:30 Acte inaugural

19:00 1a. Conferència : Africa davant el futur de la pau i de la seguretat mundials pel Sr. Horace Campbell, professor d'estudis afroamericans de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Syracuse de Nova York / Presentador moderador: Sr. Raül Romeva, de la Càtedra Unesco de la UAB.

 

Dissabte 13 de desembre

10:00 2a. Conferència : Fòrum social africà i fòrum per a un altre Mali: la resposta de la societat civil africana a la globalització liberal pel Sr. Diadié Dagnoko, màster en literatura comparada, exministre de Cultura i Turisme de la República de Mali. Membre del Secretariat del Fòrum Social Africa i del Fòrum per a un altre Mali. Presentador moderador: Sra. Mónica Sabata, membre del secretariat del CIEMEN.

12:00 3a. Conferència : El paper de la diàspora en el desenvolupament de l'Àfrica pel Sr. Dogad Dogoui, president de l'associació AFRICAGORA, xarxa mundial de la diàspora africana. Presentador moderador: Sr. Rafael Crespo Úbeda, antropòleg i expresident del Centre d'Estudis Africans de Barcelona.

 

16:00 4a. Conferència : Deute i desenvolupament a l'Àfrica negra: propostes alternatives des de la societat civil africana pel Sr. Opa Kapijimpanga, president de The African Forum Bc Network on Debt 5c Development amb seu a Harare, Zimbabwe. Presentador moderador: Sr. Arcadi Oliveras, President de Justícia i Pau.

17:30 5a. Conferència : El repte de la integració econòmica de l'Àfrica negra: pot el NEPAD servir de catalitzador? pel Sr. Mbuyi Kabunda Badi, Dr. en Ciències Polítiques i membre del GEA de la UAM. Presentador moderador: Sr. Nguema Emaga Eyui, Director de SOS Àfrica

19:10 6a. Conferència : Àfrica davant la universalització de la cultura de respecte als drets humans pel Sr. Mahamat Hassan Abakar, advocat. Expresident de la Comissió d'investigació dels crims contra la humanitat comesos per Hissene Habré durant el seu mandat com a president de la República del Txad. Presentador moderador: de l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

21:00 Lectura de conclusions i clausura de la primera part del Fòrum.

21.30 Concert de clausura a càrrec de Mastho Ribocho, cantautor de la República de Guinea Equatorial.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 de novembre de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat