Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   ═ndex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   ═ndex
Aquesta comunicaciˇ o convocat˛ria Ús endarrerida, depassada o debolida. Us l'havÝem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interŔs. Si mÚs no, us l'hem reservat com a record hist˛ric.
   

Inscripciˇ oberta fins el mateix dia del Fˇrum sense reserva de dinar a etane@pangea.org o bÚ a etane@eresmas.com. Places limitades per rigorˇs ordre d'inscripciˇ.

 

Tal com estava previst, el passat dia 20 de setembre, va tenir lloc a Barcelona la presentaciˇ p˙blica de la campanya de sensibilitzaciˇ promoguda per ETANE, Una altra └frica Ús possible.
En aquest context, hem programat i estem desenvolupant una sŔrie d'activitats destinades a la difusiˇ de les propostes africanes alternatives a la globalitzaciˇ liberal i als esforšos de pacificaciˇ i resoluciˇ de conflictes que s'estan duent a terme en diferents pa´sos i Ómbits del continent africÓ.
Ara ens proposem dur a terme el primer acte central de la campanya, al qual hem posat el tÝtol genŔric de Primer F˛rum Internacional d'anÓlisi de les iniciatives i propostes alternatives a la globalitzaciˇ per al desenvolupament de l'└frica subsahariana que formulen els mateixos africans.
Es tracta, com queda ben expressat, d'una trobada a la qual hem convidat personatges molt implicats en la lluita per l'altra └frica. Sˇn experts, cadascun en la seva matŔria, als quals hem convocat a la ciutat de Barcelona per donar a conŔixer els esforšos que s'estan realitzant des de l'emergent societat civil africana per incorporar plenament el continent en el concert internacional, per˛ des de premisses i parÓmetres absolutament diferents als aplicats fins ara en les relacions amb el mˇn industrialitzat.
Aquest F˛rum es constitueix amb vocaciˇ de continu´tat, per la qual cosa, en el primer, ens hem proposat abordar els temes relacionats amb la punta d'└frica i la resta del mˇn: pau i seguretat mundial, societat civil organitzada a escala planetÓria, immigraciˇ i desenvolupament del continent, deute, comerš, economia i integraciˇ d'└frica en el sistema mundial i drets humans.
Estem fent un gran esforš per fer realitat aquesta primera trobada i esperem comptar, com sempre, amb el suport i la presŔncia de totes les persones interessades en un futur millor per al continent africÓ.
Quedem, doncs, emplašats els propers dies 12 i 13 de desembre. [Edmundo Sepa Bonaba, President d'ETANE]

   
   

PROGRAMA

Divendres 12 de desembre

18:30 Acte inaugural

19:00 1a. ConferŔncia : Africa davant el futur de la pau i de la seguretat mundials pel Sr. Horace Campbell, professor d'estudis afroamericans de la Facultat de CiŔncies PolÝtiques de la Universitat de Syracuse de Nova York / Presentador moderador: Sr. RaŘl Romeva, de la CÓtedra Unesco de la UAB.

 

Dissabte 13 de desembre

10:00 2a. ConferŔncia : F˛rum social africÓ i f˛rum per a un altre Mali: la resposta de la societat civil africana a la globalitzaciˇ liberal pel Sr. DiadiÚ Dagnoko, mÓster en literatura comparada, exministre de Cultura i Turisme de la Rep˙blica de Mali. Membre del Secretariat del F˛rum Social Africa i del F˛rum per a un altre Mali. Presentador moderador: Sra. Mˇnica Sabata, membre del secretariat del CIEMEN.

12:00 3a. ConferŔncia : El paper de la diÓspora en el desenvolupament de l'└frica pel Sr. Dogad Dogoui, president de l'associaciˇ AFRICAGORA, xarxa mundial de la diÓspora africana. Presentador moderador: Sr. Rafael Crespo ┌beda, antrop˛leg i expresident del Centre d'Estudis Africans de Barcelona.

 

16:00 4a. ConferŔncia : Deute i desenvolupament a l'└frica negra: propostes alternatives des de la societat civil africana pel Sr. Opa Kapijimpanga, president de The African Forum Bc Network on Debt 5c Development amb seu a Harare, Zimbabwe. Presentador moderador: Sr. Arcadi Oliveras, President de JustÝcia i Pau.

17:30 5a. ConferŔncia : El repte de la integraciˇ econ˛mica de l'└frica negra: pot el NEPAD servir de catalitzador? pel Sr. Mbuyi Kabunda Badi, Dr. en CiŔncies PolÝtiques i membre del GEA de la UAM. Presentador moderador: Sr. Nguema Emaga Eyui, Director de SOS └frica

19:10 6a. ConferŔncia : └frica davant la universalitzaciˇ de la cultura de respecte als drets humans pel Sr. Mahamat Hassan Abakar, advocat. Expresident de la Comissiˇ d'investigaciˇ dels crims contra la humanitat comesos per Hissene HabrÚ durant el seu mandat com a president de la Rep˙blica del Txad. Presentador moderador: de l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

21:00 Lectura de conclusions i clausura de la primera part del F˛rum.

21.30 Concert de clausura a cÓrrec de Mastho Ribocho, cantautor de la Rep˙blica de Guinea Equatorial.

  l'Ómbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 de novembre de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrÚs.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat