Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

L'Institut d'Estudis Catalans i l'Institut Cartogràfic de Catalunya han encapçalat el grup d’institucions que durant cinc anys han cuitat per oficialitzar la toponímia més destacada de Catalunya. La tasca s’ha materialitzat en un volum de 1.393 planes, 1.277 mapes i 4,5 quilograms de pes. Va ser presentat oficialment el proppassat dia 29 d’octubre a la seu de l’IEC. D’aquesta manera, ha estat satisfeta la resolució 563/V de 1998 del Parlament de Catalunya.

El volum fixa 39.661 topònims i els localitza acuradament en mapes d’àmbit municipal i comarcal. Aquest nombre ha resultat de la revisió dels que figuren a la cartografia 1:50 000 de l’ICC i ha estat efectuada per l’Oficina d’Onomàstica de l’IEC. Així mateix, es va convidar a totes les entitats locals de Catalunya a participar-hi. La resposta va ser molt bona: un 73% dels ajuntaments, que suposaven el 86% de la població, col•laboraren decididament en la fixació normativa dels topònims dels seus termes. El Conselh Generau d’Aran ha tingut cura de la toponímia aranesa.

A hores d’ara, l'Institut Cartogràfic de Catalunya té força avançat el projecte d’instal•lació del Nomenclàtor a Internet així com el de distribuir-lo en suport DVC.
[pau alegre]

 

pàgina de mostra

Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya. Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya - Institut d'Estudis Catalans, 2003; 1.393 pp.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
24 de novembre de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat