Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

La comprensió dels canvis en els paisatges agraris és un instrument clau per poder redefinir la gestió i la planificació dels recursos naturals que exigeixen les societats contemporànies. Per interpretar aquests processos de canvi en els sistemes socioambientals, resulta indispensable fer una aproximació interdisciplinària basada en metodologies que comprenen un ampli ventall de disciplines. Per tot això el seminari es proposa com a objectiu trencar l’aïllament que suposa la utilització de les metodologies específiques de les ciències naturals i socials, així com entrar en contacte amb equips d’investigació d’altres països que utilitzen metodologies semblants a les nostres i amb els quals compartim objectius de recerca. Els principals punts de debat que ha plantejat cada ponent poden consultar-se en l’espai virtual Camps Oberts / Open Fields www.udg.edu/ilcc/CRHR.html.

DIJOUS 27 DE NOVEMBRE
(FACULTAT DE LLETRES UdG)
16.00 El context socioambiental dels orígens de l'agricultura / Narcís Soler (UdG)
16.45 Arqueologia dels paisatges culturals: aproximació diacrònica i interdisciplinària / Josep M. Palet (UAB) i Santiago Riera (UB)

 

17.30 La investigación de los paisajes agrarios medievales: una llamada a la cooperación a gran escala / Julio Escalona (Departamento de Historia Medieval, Instituto de Historia, CSIC, Madrid)

DIVENDRES 28 DE NOVEMBRE
(FACULTAT DE LLETRES UdG)
9.30 Els SIG com a eina d’integració metodològica en l’anàlisi històrica del paisatge / David Molina (UAB)
10.15 Les aportacions de la geografia física a la història del paisatge / Josep Pintó (UdG)
11.30 La evaluación del territorio como esquema de análisis e interpretación del paisaje agrario / José Ramón Olarieta (UdL)

 

 

DISSABTE 28 DE NOVEMBRE
(CAN QUINTANA-CENTRE CULTURAL DE LA MEDITERRÀNIA, TORROELLA DE MONTGRÍ)
10.00 Discussió plenària
12.00 Conferència: Los primeros pasos de la ecología en España. Investigadores pioneros y proyectos frustrados / Santos Casado (Universidad Autónoma de Madrid)
15.30 Visita guiada a la zona d'aiguamolls del Baix Ter

 

 

ORGANITZACIÓ: Centre de Recerca d'Història Rural (ILCC-Secció Vicens Vives) de la Universitat de Girona i Can Quintana-Centre Cultural de 1a Mediterrània (Torroella de Montgrí). / COORDINADORS: Gabriel Jover i Joaquim Ma. Puigvert. / PREU DE MATRÍCULA: 30 € / PER A MÉS INFORMACIÓ: podeu adreçar-vos a la Secretaria del Centre de Recerca d'Història Rural (ILCC-Secció Vicens Vives), pl. Ferrater Mora, 1, 17071 Girona. / Tel. 972 41 89 45, fax: 972 41 82 30 / A/e: ilccvv@udg.es

16.00 Cambios en el metabolismo agrario y colonización del paisaje. Santa Fe, 1750-1997 / Manuel González de Molina (Universidad Pablo de Olavide, Sevilla) i Gloria Guzmán (Consorcio de Agricultura Ecológica de Granada)
16.45 Fluxos i balanços energètics / Ramon Garrabou (UAB)
18.00 Requeriments energètics i disponibilitat territorial: les transformacions del paisatge agrari de la comarca del Vallès (1700-2000) / Enric Tello (UB)
18.45 The transformation of pre-industrial land use systems in Central Europe – a biophysical perspective: Methodological aspects and results from Austrian case studies / Fridolin Krausmann (Wien Universität)

 

Text i foto recollits en el políptic anunciador

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
17 de novembre de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat