Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
Universitat d'Estiu de les Terres de l'Ebre - Universitat d'estiu URV
 
 
 
 
Curs 21
La ciutat sostenible: la mobilitat com a element clau
 
 
 
 
Tortosa
22 - 26 de setembre de 2003

[Vol] oferir una visió de la manera d'afrontar el repte de la sostenibilitat des de la ciutat. El curs farà èmfasi en la mobilitat com a clau per assolir aquest repte. Així, es veuran els impactes dels diferents mitjans de transport a la ciutat i als ciutadans i s'analitzaran les actuacions i propostes que es realitzen pe a la (re)introducció de les maneres de moure's més sostenibles.

[El curs és especialment indicat per a] professionals amb dedicació a la gestió del territori, els espais urbans i la mobilitat i els transports (enginyers, arquitectes, geògrafs...). Estudiants de geografia, ciències ambientals, urbanisme... Professorat de primària i secundària i totes aquelles persones interessades en el tema.

 

Programa

Dilluns, 22 de setembre.

La ciutat d'avui: un model d'organització insostenible i La mobilitat i els mitjans de transport per Carme Miralles, coordinadora del curs.

Dimarts, 23 de setembre.

La mobilitat a la ciutat funcional: un exemple de gran ciutat, Impactes ambientals del model de mobilitat de la ciutat funcional i El model de mobilitat català per Pau Avellaneda.

 

 

Les sessions tindran lloc al Centre Universitari Dr. Manyà, adscrit a la Universitat Rovira i Virgili.

 

 

Dimecres 24 de setembre.

Impactes socials del model de mobilitat de la ciutat funcional i Els comptes ecològics del transport i la mobilitat per Àngel Cebollada.

Dijous, 25 de setembre.

Metodologies qualitatives en l'anàlisi de la mobilitat. Concepte teòrics i Percepcions, experiències i expectatives de la ciutadania respecte la mobilitat., per Josep Espluga.

Divendres, 26 de setembre.

El territori avui: entre el vell i el nou paradigma. Innovacions conceptuals, agents del canvi i noves actuacions i Els reptes de la nova ciutat: la mobilitat sostenible per Carme Miralles.

 

L'import de la matrícula és de 105 € fins al 25 de juliol. De 125 € a partir d'aquella data. Per a més detalls, contacteu amb la secretaria d'AUETE (uete@tinet.fut.es) o bé consulteu la seva pàgina virtual (http://www.ateneu-inf.es/uete).

Textos recollits dels tríptics anunciadors del curs.


 

Post Scriptum. Hem vist anunciats diversos cursos i seminaris d'estiu 2003 amb una temàtica semblant i professorat en gran part coincident. Fins ara (17.06), bo i estalviant-vos els detalls, són els següents :

21-25 de juliol : Universitat d'Estiu de l'Autònoma: Una relectura urbana per a una ciutat sostenible, amb continguts sobre "l'organització de la ciutat sostenible: més gran, més lluny, més separat"; "les diferents maneres de moure'ns per l'espai urbà: el repartiment modal i els impactes de la mobilitat"; "per a què i per a qui són els carrers? els diferents usos i usuaris de l'espai públic"; "veu als protagonistes! la participació social i els mètodes qualitatius d'anàlisi"; i "repensar la ciutat de tothom: les noves maneres de fer ciutat". Serà impartit per Àngel Cebollada i Carme Miralles. El curs és de 30 hores per un preu de 165 € i tindrà lloc a l'EU de Turisme al Campus de Bellaterra. Més informació a l'ICE de la UAB (ga.ice@uab.es)

 

7-8 de juliol : Sabadell Universitat: S1 Les estratègies locals en la mobilitat urbana / Las estrategias locales en la movilidad urbana. Seminari coordinat per Carme Miralles i Rafael Requena amb l'objectiu de reflexionar sobre les maneres d'afrontar els dèficits de mobilitat i accessibilitat. en aquest sentit, les ponències s'emmarquen en quatre temes considerats bàsics: participació ciutadana i mobilitat; planificació urbana i mobilitat; foment de la mobilitat sostenible i segura, i accessibilitat al món laboral i educatiu. Els ponents de la primera jornada són, essencialment, càrrecs polítics, electes o designats. Els de la segona jornada tenen un caient més tècnic i acadèmic. Aquest dia, Àngel Cebollada parlarà sobre Accessibilitat i exclusió a la ciutat de Sabadell / Accesibilidad y exclusión en la ciudad de Sabadell des de les 16:20 fins a les 16:45, i Carme Miralles dictarà la conferència de clausura a partir de les 18:30. Tindrà lloc a l'edifici CESTIC, avda. Francesc Macià, 35 de Sabadell. Demaneu més informació a info@sabadelluniversitat.org.

 

14-16 de juliol : UdG : La Universitat a l'Estiu: Mobilitat i Sostenibilitat en l'Entorn, curs d'extensió i divulgació coordinat per Carme Miralles i Àngel Cebollada i en el qual també intervindran Josep Espluga, Marc Armengol, Maties Serracant i Rafael Requena. Els temes versaran entorn del model urbà actual, els impactes socials i ambientals de la mobilitat, les metodologies qualitatives en l'anàlisi dels models de mobilitat i la gestió i la planificació de la mobilitat. La durada del curs serà de 30 hores en sessions de mati i tarda en els dies indicats. Tindrà lloc al Centre de Formació Joaquim Xirau, a Figueres. El preu d'inscripció és de 120 € i la podeu complimentar fins al 4 de juliol. Demaneu més informació a la Fundació Universitat de Girona info.fundacio@udg.es.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
10 de juny de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat