Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

El Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears i el Departament de Geografia de la Universitat de València conjuntament amb el Grupo de Geografía Física de la Asociación de Geógrafos Españoles (AGE) organitza les XVIII Jornades de Geografia Física a Menorca del 7 al 11 de Juliol de 2003.

Durant les XVIII Jornades de Geografia Física es resseguiran quatre itineraris amb un objectiu doble. Per una banda i des d'una perspectiva general, introduir el foraster en el medi físic de Menorca, en els seus grans dominis geomòrfics, climàtics, biogeogràfics i de gestió ambiental. Cal recordar que Menorca ha estat declarada Reserva de la Biosfera de la UNESCO. Per altra banda i amb uns continguts més específics, es pretén analitzar les interferències entre els modelats fluvial, kàrstic i marí en la morfogènesi del Migjorn durant el Quaternari.

Els itineraris amb les seves temàtiques són els següents:
1. El Toro - Cala Tirant - Son Bou. Introducció a la geologia, geomorfologia, clima i biogeografia de l'illa. Sistemes dunars, albuferes i barrancs. Interferència entre karst i fluvial.
2. Son Mercer - Cala Galdana. Barrancs, interferència entre karst i fluvial i karst i litoral, cales, reompliment holocè del fons dels barrancs; vegetació de ribera.
3. Port de Ciutadella - Es Migjorn Gran (Cova dels Coloms). Cales, costes encimbellades, fenòmens catastrófics, coves i explotació humana.
4. Port de Maó - Albufera des Grau. Albuferes, gestió ambiental, costas encimbellades, control estructural i litológic.

El Comité Organitzador és format per: Vicenç Ma. Rosselló i Verger ; Departament de Geografia UV / Joan J. Fornós i Astó; Dept. Ciències de la Terra UIB / Lluís Gómez i Pujol; Dept. Ciències de la Terra UIB

Més informació a l'adreça lgomez-pujol@uib.es

 

Textos i imatges recollits en la 2a circular de les Jornades.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
24 de març de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat