Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

La Societat Catalana de Geografia vulguí celebrar l'any Verdaguer amb una sortida d'estudi al Canigó a les darreries del proppassat mes de juny. Les interdiccions de circulació pel massís del Vallespir en desbarataren els nostres plans. Valgui doncs aquesta plana com a testimoni del reconeixement de la Societat per la seva figura.

La passejada per la seva obra hauria de ser el record perenne, més enllà d'efemèrides circumstancials. Els escrits de les impressions de viatges i excursions poden ser un bon corriol per endinsar-nos en la prosa de Verdaguer, en la qual s'aparella la sensibilitat geogràfica amb la cadència poètica que l'amarava. [pau alegre]

VERDAGUER, Jacint : Excursions i viatges.
Barcelona : Editorial Barcino (Bibl. Verdagueriana, 18, 19 i 21).
Edició a cura de Narcís Garolera: vol. I "Estudi introductori" (1991), 346 pp.; Vol. II "Edició crítica" (1991), 350 pp.; Vol. III "Textos inèdits complementaris" (1992), 366 pp.
ISBN 84-7226-637-0 (els tres vols.).

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
9 de desembre de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat