Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

La Societat Catalana de Geografia, en l'Assemblea General de Socis del juny passat, va acordar de fer constar la seva adhesió a la iniciativa empresa per la Comissió de la Dignitat per demanar a l'Archivo General de la Guerra Civil Española el retorn a Catalunya de la documentació propietat de la Generalitat, ajuntaments, associacions i diverses personalitats, incautada per l'exèrcit franquista, d'ençà l'abril de 1938, quan s'inicià l'ocupació de Catalunya.

Amb això, la Societat Catalana de Geografia no fa res més que fer costat a l'opinió del Consell Internacional d'Arxius, adscrit a la UNESCO, i a les resolucions de l'ONU, del Parlament de Catalunya i del Consell de Ministres del Govern, que reconeixen el dret dels propietaris legítims a exigir la restitució de la documentació espoliada per causa d'un conflicte bèl·lic.

    Podeu llegir la declaració.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
30 de setembre de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat