Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

RAMIRO i ROCA, Enric (2002) : Aproximació a l'escola valenciana de geografia. Madrid i València : Biblioteca Nueva i Universitat de València (Col. Història, 19); 260 pp. Pròleg de Vicent Soler. ISBN 84-370-5375-7 i 84-9742-060-8.
 

Els estudis geogràfics han tingut una llarga tradició al País Valencià, que es remunta fins a Cabanilles, però no hi ha dubte que la reflexió sobre el territori es va reprendre contemporàniament a mitjan s. XX sota el mestratge del professor Antonio López Gómez. La Universitat de València va esdevenir així un centre docent i de recerca que donaria lloc a una veritable escola de geografia. A partir d'entrevistes amb els geògrafs valencians i de l'anàlisi de la seua producció científica, aquest llibre reconstrueix l'itinerari de la disciplina i la seua projecció professional, i fins i tot cívica, fora de l'àmbit estrictament universitari.

 

S'hi presenten les entrevistes [1995-98] amb: José M. Bernabé, Eugenio L. Burriel, Antonio Gil Olcina, Vicente Gozálvez, Antonio López Gómez, José Quereda, Juan Romero, Vicenç Ma. Rosselló, Consuelo Serrano, Fernando Vera Rebollo, i Vicent Vicens Cortina.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de setembre de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat