Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

La Xarxa Temàtica d’Història de la Ciència i de la Tècnica i la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (filial de l'I.E.C.) convoquen per setena vegada la seva reunió científica general, de nou amb l’objectiu d’acollir els treballs de recerca i les activitats que porten a terme els seus socis, així com els de tots els historiadors de la ciència i de la tècnica que hi vulguin participar. En aquesta ocasió, la Trobada tindrà lloc a Barcelona. Una particularitat d’aquesta Trobada és l’organització d’una sessió conjunta amb el I Congrés d’Història Marítima de Catalunya.

Les temàtiques científiques de la trobada han estat escollides tenint en compte la recerca i les preocupacions presents en el món de la història de la ciència. Es proposen les seccions següents:

  • Ciències nàutiques i tecnologia. Sessió conjunta amb el I Congrés d’Història Marítima de Catalunya al Museu Marítim de Barcelona.
  • Ensenyament i història de la ciència. La renovació de l’ensenyament ha de comptar amb la historiografia de la ciència.
  • La ciència i la tècnica i l’Islam. L’Islam forma part del nostre patrimoni cultural i cientificotècnic.
  • Arxius de ciència. La urgència de salvaguardar el patrimoni documental i el material científic i tècnic, tant els del passat com els que es generen actualment a la comunitat científica dels Països Catalans.
  • Ciència, tècnica i franquisme. L’anàlisi de la segona meitat del segle xx als Països Catalans i Espanya és una obligació per als historiadors.

 

La Trobada tindrà efecte els dies del 14 al 17 de novembre de 2002 i en el seu transcurs s’organitzaran conferències plenàries i sessions de presentació de comunicacions orals i pòsters així com activitats culturals paral·leles.

La data límit per inscriure’s a la Trobada sense recàrrec és la del 17 de maig de 2002.
La data límit per enviar els resums de les comunicacions és la del 31 de maig de 2002.

Per a més informació consulteu: http://www.iec.es/schct

 

 

  • Ciència i tècnica a les Illes Balears. Les Illes tenen una història de la ciència i de la tècnica que cal descobrir i difondre.
  • Instruments científics. L’estudi històric dels instruments és molt revelador de l’activitat general científica i tècnica.
  • Enginyeria i educació tècnica. La professionalització de la tècnica ha estat un element clau en el desenvolupament de la vida social.
  • Museus. Els museus científics i tècnics són (i han de ser) elements dinamitzadors de la vida cultural.
  • Ciència i tècnica a l’Espanya moderna. En l’època del Renaixement i de la revolució científica, Espanya era un potència mundial que entrà en declivi.
  • Secció lliure. Possibilitat de presentar treballs sobre altres aspectes de la història de la ciència i de la tècnica.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 d'abril de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat