Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

El proppassat mes novembre de 2001 va aparèixer un nou volum de la Història de Barcelona dirigida pel professor Jaume Sobrequés (Barcelona: Ajuntament de Barcelona i Enciclopèdia Catalana, 1991-97, 8 vols.). Aquest volum, que d'haver-se numerat hauria estat el novè, es divideix en dues grans parts. Per un costat es presenta l'índex general de l'obra: toponímic, antroponímic et al., en un sol llistat. No caldria dir que aquest índex, de gairebé un centenar de pàgines, serà una eina indefugible per la consulta detallada de l'obra.

 

Des de la pàgina 15 a la 233 s'ofereix una col·lecció de reproduccions de cartografia històrica de la ciutat de Barcelona sota el títol de La ciutat a través del temps. Ramon Alberch i Fugueras i Francesc Caballé i Esteve han tingut cura de la introducció, la selecció i la catalogació dels materials. Els originals provenen de l'Arxiu Històric de l'Ajuntament i una bona part no havien estat difosos amb anterioritat. És per aquest motiu, així com per la singularitat i la transcendència de les peces i la qualitat de la reproducció, que aquest aplec documental serà de gran interès per la munió de geògrafs i geògrafes interessats en la geografia urbana i històrica de Barcelona.

ISBN: 84-412-0881-6

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de març de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat