Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

 

L'Institut Cartogràfic de Catalunya ICC fa vint anys. Us reproduïm l'endreça del fulletó editat per a l'efemèride.
Per molts anys!

 

 

Aquest any 2002 se celebra el vintè aniversari de la creació de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC). Va ser amb la Llei 11/1982, de 8 d'octubre, del Parlament de Catalunya, quan es va crear l'ICC com a organisme autònom, comercial, industrial i financer adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat de Catalunya. La seva finalitat, des d'un bon començament, és clara: esdevenir la institució tècnica per a portar a terme els treballs tècnics per al desenvolupament tecnològic i la producció de la informació geomàtica de Catalunya, i vetllar perquè Catalunya disposi d'unes infraestructures de dades espacials adequades al seu territori.

L'any 1997, davant l'experiència acumulada durant els quinze anys transcorreguts des de la seva creació, l'Institut va canviar de naturalesa jurídica mitjançant la Llei 6/1997, d'11 de juny, del Parlament, i passa a ser una entitat pública de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de continuar desenvolupant les seves funcions amb un major grau d'agilitat i d'eficàcia.

Són moltes les actuacions realitzades en aquests vint anys d'activitat ininterrompuda: incorporació del Servei de Cartografia i

Fotogrametria de la Diputació de Barcelona, on es custodiaven els fons històrics documentals del Servei Cartogràfic de la Generalitat republicana; incorporació del Servei Geològic de Catalunya, per a donar unitat d'acció dins del DPTOP; creació del consorci Institut de Geomàtica, per a desenvolupar la recerca aplicada en el sector; implantació continuada dels desenvolupaments tecnològics en la producció cartogràfica, per a obtenir una representació i una precisió cada cop més acurada del territori; ampliació dels serveis públics destinats als usuaris de la informació geomàtica; consolidació de la presència de l'Institut en el món geomàtic nacional i internacional... És voluntat d'aquest document recollir, en forma de síntesi i de recordatori, les principals activitats que han marcat l'evolució de l'ICC en aquest període de vint anys.

Tempus fugit.

Jaume Miranda i Canals
Director
Institut Cartogràfic de Catalunya

 

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
24 de febrer de 2002
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat