·     ·     ·     ·     ·     ·     · Activitats del curs 2018-19 ·   Trajectòria  ·  Directori  ·  Publicacions  ·  Miscel·lània
   · 
    · 
les Conferències del Curs
  ·  la propera
  · 
les Sortides d'Estudi 
  ·  la propera
  · 
els Premis 
  · 
Activitats diverses i avisos
  · 
 
 
 
 
  · 
  · 
  · 
  · 
Totes les dissertacions:
1935-2018.
  PDF  

 


 

 


Primer semestre
Setembre 2018 - Gener 2019


 

Segon semestre
Febrer - Juny 2019


Dimecres 3 d'octubre del 2018.
Jordi BORJA, geògraf, sociòleg i polític: Ciutadania i drets en una nova era: Barcelona, Metròpolis, Catalunya.

Dilluns 15 d'octubre del 2018.
Bicentenari de Marx a l’IEC.
Núria BENACH, professora de Geografia, Universitat de Barcelona: Karl Marx i la geografia. Intervenció a les 18:00 h. Cicle de conferències organitzat per la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, amb la col·laboració de les societats catalanes d’Economia, de Filosofia, de Geografia, de Comunicació i l’Associació Catalana de Sociologia.

Dijous 25 d'octubre del 2018.
Marc VILA RECIO, geògraf: Una aproximació a la base de dades d'espais abandonats i degradats a Catalunya, preparatòria de la sortida del dia 27 d'octubre.

Dimarts 6 de novembre del 2018.
Presentació del llibre Conflicte entre el paisatge i l'energia eòlica. El cas de les comarques meridionals de Catalunya (Lleida: Pagès Editors, 2018) de Sergi SALADIÉ, professor de Geografia, Universitat Rovira i Virgili.

Dimarts 20 de novembre del 2018.
Presentació del llibre La cartografía de la Colección Mascort. Escenas de la historia (Torroella de Montgrí: Fundació Mascort, 2017) d'Inés PADROSA.

Dimarts 18 de desembre del 2018.
Núria FONT, professora de Geografia, Universitat de Barcelona: Ansietats i imaginacions cartogràfiques urbanes: el mapa com a eina crítica.

Dissabte 19 de gener del 2019.
Passejada guiada per Mercè TATJER a la la Barceloneta i el Front Marítim. Conferència extramural matinal.

Dijous 24 de gener del 2019.
Presentació del llibre Paisatges després de la batalla: geografies de la crisi immobiliària (Barcelona: SCG, 2018) d'Antoni DOMÉNECH i Aaron GUTIÉRREZ, doctorand i professor de Geografia, Universitat Rovira i Virgili.

 

 

 
 
Llevat no s'indiqui altrament, tots els actes començaran a dos quarts de set del vespre (horari d'hivern) o a dos quarts de set de la tarda (horari d'estiu) i tindran lloc als locals de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona. 
 

 

Dilluns 11 de febrer del 2019.
Thomas PERRIN, professor de geografia, Université de Lille: Dinámicas macroregionales en el Mediterráneo occidental: hacia una cooperación territorial renovada.

Dijous 7 de març del 2019.
Anna ORTIZ, Gemma CÀNOVES, Joos DROOGLEEVER, Rosa CERAROLS i Maria Dolors GARCIA RAMON: Dones, geografia i acadèmia. Sessió commemorativa del dia internacional de les dones.

Divendres 15 de març del 2019.
Visita a l’exposició Metròpolis de Ciutats. Repensar l’urbanisme metropolità, instal·lada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona a l’antiga fàbrica Ca l’Alier del Poblenou de Barcelona, a partir de tres quarts de quatre de la tarda.

Dimarts 19 i 26 de març del 2019.
Curs d’introducció a QGIS, a càrrec de Meritxell GISBERT. Se celebrarà als locals de la UdL, a Lleida, de les quatre de la tarda fins a les vuit del vespre.

Dimecres 20 de març del 2019.
Jornada temàtica matinal: Desenvolupament local i turisme urbà, al Palau Maricel de Sitges. Activitat coorganitzada amb la Diputació de Barcelona.

Dimecres 20 de març del 2019.
Presentació del llibre: Balnearios, veraneo, literatura. Agua y salud en la España contemporánea, amb intervencions d’Horacio CAPEL, Alfons ZARZOSO ORELLANA i Joaquim M. PUIGVERT, editor de l'obra. Activitat coorganitzada amb la SCHCT.

Dimarts 26 de març del 2019.
Celso GARCIA, professor de geografia, Universitat de les Illes Balears: Turistes, residents i consum d’aigua: com es gestiona a les Illes Balears?.

Divendres 5 d’abril del 2019.
La nit de la Geografia, en el marc de GeoNight/Nuit de la Géographie, promoguda pel Comité National Français de Géographie i EUGEO. Activitat en col·laboració amb el Col·legi de Geògrafs.

Dijous 11 d’abril del 2019.
Juan Manuel GARCÍA FERRER, enginyer i geògraf: Barcelona a través del cinema.

Dimecres 24 d’abril del 2019.
Debat entre estudiants de les universitats públiques de Catalunya sobre els graus en Geografia. Aquest acte començarà a les cinc de la tarda.

Dimecres 15 de maig del 2019.
Albert SANTASUSAGNA i RIU, Departament de Geografia, Universitat de Barcelona: La transformació recent dels espais urbanofluvials com a objecte d'estudi geogràfic.

Dimarts 28 de maig del 2019.
Presentació del llibre: Azares y decisiones. Recuerdos personales, amb intervencions de Josep OLIVERAS, Francesc NADAL, Rafael GIMÉNEZ-CAPDEVILA i d’Horacio CAPEL, autor del memorial.

Dimecres 12 de juny del 2019.
Marion WERNER, professora de geografia, State University New York at Buffalo: Geografías del desarrollo desigual: una perspectiva desde el Caribe, abans de la qual se celebrarà l'Assemblea General de la societat.

 

 
   
l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
13 de juny de 2019
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat